Parkeerterrein Palaceplein krijgt nieuwe inrijrichting

De nieuwe situatie (afbeelding gemeente Noordwijk)

Noordwijk – De gemeente start op 31 augustus met de herinrichting van het parkeerterrein aan het Palaceplein. Tot maart 2021 is het terrein niet beschikbaar voor parkeren. Dan moet het werk klaar zijn.

Het meest zichtbaar is de verandering van inrijrichting. De aannemer trekt de Koningin Wilhelmina Boulevard door tot aan het duin, zodat het verkeer voortaan achter het parkeerterrein langs naar De Grent rijdt.

Om de wateroverlast door hevige regen te verhelpen, worden infiltratietanks geplaatst die het regenwater sneller afvoeren. Ook komt er een nieuw vuilwaterriool Bovengronds krijgt het parkeerterrein een nieuwe bestrating en belijning.

De oude situatie

3 REACTIES

  1. Ontwerpfoutje: Er is nu nog maar 1 oversteekplaats, deze wordt op drukke dagen overbelast met een file op de blvd als gevolg. Dit past niet in de huidige trend van moderne verkeersstromen waar slim wordt omgegaan en opstoppingen worden omzeild. Nu loopt de helft van de badgasten komende vanaf de Grent / Hoofdstraat nog op de linkerstoep en hoeven ook de parkeerders van dit plein helemaal nergens over te steken. Nu zal echt iedereen verplicht ergens moeten oversteken om op het strand te komen..en dat lijkt mij niet de bedoeling. 50jr geleden was dit ontwerp al druk, nu veel meer auto’s en mensen erbij en veel gehaaster dan vroeger. Het huidige ontwerp is toen niet voor niets zo gemaakt.
    Kan het riool niet worden vervangen en de huidige indeling blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in