Noordwijkerhout – Een groep parochianen van de Sint Victorkerk is een petitie gestart om de kerk te behouden. In oktober werd bekend dat de Sint Maartenparochie, waaronder de Victorkerk valt, de kerk per 1 januari 2024 wil afstoten. Redenen zijn de hoge kosten en het verminderde kerkbezoek.

Een aantal parochianen van de Sint Victorkerk heeft een brief geschreven aan het bisdom, waarin zij wijzen op het grote belang van de kerk voor de Noordwijkerhoutse samenleving. Zij uiten hun ongenoegen over het feit dat de sluiting is gemeld als voldongen feit, zonder overleg vooraf met de geloofsgemeenschap van de Victorkerk. Ook willen ze weten of er onderzoek is gedaan naar alle mogelijkheden om het gebouw te behouden.

De brief aan het bisdom en de petitie zijn hier te vinden.

9 REACTIES

  1. Het bisdom is alleen geïnteresseerd als een kerk geld oplevert. In belang voor parochianen, geschiedenis van de kerk en functie voor de gemeenschap heeft men lak als de geldstroom stagneert. Wat dat betreft is het gewoon een bedrijf.

  2. Parkeergarage van maken, kerken staan vrijwel altijd bij het centrum van een dorp, genoeg ruimte en komen er voor de verandering weer eens meer dan 1,5 bezoeker in de week 🙂

    • Je reageert nu als een cultuurbarbaar Niek. Het is een monumentaal gebouw dat beter verdient dan de sloophamer. Er is al meer dan genoeg gesloopt aan historische en monumentale gebouwen in de streek.

  3. Je bent slecht op de hoogte Hendrik. De St.Victorkerk staat ver buiten het centrum. Parkeergarage is dus geenszins van toepassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in