Foto: Willem Krol

Noordwijk – De Partij voor de Inwoners is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Noordwijk. De nieuwe partij van lijsttrekker Alfons Morssink komt op 4 zetels. De VVD is de grootste partij geworden. De liberalen blijven op 5 zetels. NZLokaal en CDA stonden ook op 5 zetels, maar zakken ieder naar 4 zetels. Lijst Salman Noordwijk gaat van 4 naar 2 zetels. Puur zakt naar 3 zetels. Stabiel blijven GroenLinks met 2 zetels, D66 met 1 zetel, PvdA 1 zetel en Bruisend Noordwijk met 1 zetel. DOEN! kreeg te weinig stemmen voor een zetel in de gemeenteraad.

7 REACTIES

 1. Die verklaring lijkt me simpel, Kees. In de meeste gemeenten leefde de verkiezing nauwelijks. Weinig artikelen in de krant, weinig advertenties in de sociale media. Het nieuws over Oekraïne, over de hoge energie- en benzineprijzen overheerst.

  Hier hadden we 11 partijen die samen misschien wel 200.000 euro hebben stukgeslagen op abri’s, lantaarnpaalborden, advertenties op sociale media en in de kranten, en zelfs 3 eigen huis-aan-huis magazines. Als Noordwijker kon je minder makkelijk om de verkiezingen heen zeg maar. En dat is natuurlijk ook gewoon mooi, want de democratie is een groot goed!

  • 200.000 euro zou best kunnen, maar ik schat dat de Partij voor de Inwoners hiervan zo’n 150.000 euro alleen al besteed heeft. Dan valt 50.000 voor de 10 overige partijen nogal mee.

  • 3,5 procent hogere opkomst dan in 2018. 7,2 procent hoger ten opzichte van het landelijk gemiddelde, omgerekend is het verschil ruim 2600 stemmen. Dat kan haast niet het gevolg zijn van flitsende marketing.

 2. een gemeenten met 10 partijen en een land met 20 fracties. Wat heb je dan? Ruzie. Niet willen samenwerken.
  Wat zong Farce Majeure in de jaren zeventig in de vorige eeuw?

  Je ziet haast iedereen
  En alles gaat fuseren
  En elke bank en krant
  Bij samenwerking zweren
  Wie zwak is wordt zo sterk
  Nog sterker wordt de sterke
  Het lukt alleen nog niet
  Met landen en met kerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in