Noordwijk – In de komende raadsvergadering op 27 september dient Erica Renkema namens de Partij voor de Inwoners een motie in waarin het college van B & W gevraagd wordt om de omgekeerde Nederlandse vlaggen in de gemeente Noordwijk niet te verwijderen. Als motivatie geeft zij onder meer dat ‘de omgekeerde vlaggen door een groot deel van de inwoners wordt gezien als een ondersteuning van de boeren, maar ook als teken van protest over veel andere kwesties waarover grote onrust bestaat onder de bevolking: de stikstof-aanpak, de asielcrisis, de gigantische stijging van energie- en voedselprijzen en de wooncrisis’. De vlag is volgens de partij een uiting van onmacht. De vlaggen zouden alleen verwijderd mogen worden als ze gevaar opleveren.

11 REACTIES

 1. Waar haalt mevr. Renkema de wijsheid vandaan door te stellen dat door een groot deel van de bevolking de omgekeerde vlag gezien wordt als ondersteuning van de boeren en als teken van protest tegen andere kwesties? Heeft zij daar onderzoek naar gedaan? Zonder onderzoek durf ik te stellen dat het GROOTSTE deel van de bevolking de omgekeerde vlag ziet als vlagschennis en zo gauw mogelijk uit de openbare ruimte ziet verdwijnen. In een democratie geldt de stem van de meerderheid. Dus verwijderen. Ik heb alvast vijf omgekeerde vlaggen verwijderd. In de geest van haar ex: “Wat goeeeeed!!! Wijnen, Wijnen, Wijnen!!!””Wordt vervolgd.

  • Wat een onzin meneer! Vlagschennis! In welke tijd leeft u?

   De Nederlandse vlag wordt al decennia lang ‘ontheiligd’. Die wordt gebruikt voor privé-verjaardagen, bedrijfsjubilea, Open Dagen, en het slagen voor een examen.

   Over alle leerlingen die in de afgelopen decennia na het behalen van het einddiploma de schooltas aan de vlag hebben gehangen (vlak na 4/5 mei) ‘de Nederlandse vlag in ere gehouden’, heeft u niet gerept.

   U zou de Noordwijkse inwoners wel kennen? U praat in superlatieven en eindigt met onuitsprekelijke en onnavolgbare laatste kreten. ‘Wijnen, Wijnen, Wijnen!!! Wordt vervolgd’. Wie heeft hier een glaasje teveel gedronken?

   • Mevrouw Hoedeman, in alle door u genoemde situaties is de vlag nooit ondersteboven gehangen, maar gewoon, zoals het hoort in rood-wit-blauw. Op die manier wordt een vlag niet “ontheiligd” om in uw jargon te spreken. Praten in superlatieven? Kijkt u nog eens in het woordenboek naar de betekenis van dit woord.
    Onnavolgbare kreten met “wijnnen, wijnen? Kijkt u eens naar Chateau Meiland. Als er wat te vieren valt verwoordt de hysterische ex van mevrouw Renkema dat met ” wijnen, wijnen”. Omdat ik ,inmiddels acht, ondersteboven gehangen vlaggen verwijderd heb, heb ik ook wat te vieren.

 2. “De vlag is een teken van onmacht.” beweert de PvdI.
  Het populisme van Erica Meiland en haar mannen past daar uitstekend bij. Van loze verkiezingsbeloftes tot haatdragende videofilmpjes.

 3. Waardeloze zakkenwassers, het boerenprotest is gekaapt door wappies die overal tegenzijn. Weg met die vlaggen !!!!!!!!!! en weg met populisten en neo fascisten.

 4. We leven in een dempcratie. Een proteststem laten horen is daarbij een mooi bewijsstuk. Indien een omgekeerde vlag het uiterste middel is. Dan mogen we blij zijn met het beschaafde niveau van protesteren. Al dat bedreigen, gewel en vernielen is velen malen erger. Maak je toch niet zo druk om een omgedraaid stuk doek. Er zijn belangrijkere zaken in het leven

 5. Protesteren is een recht, maar wel gericht. Een langdurig misbruik van de vlag valt daar m.i. daar niet onder. Iedereen die iets te zeggen heeft kan deze algemene uiting gaan gebruiken ( of doet dit al) en dan komen we nooit meer van het overal vlaggen af.

 6. Mevrouw Hoedeman, het is in Nederland toegestaan de vlag uit te hangen tijdens de gelegenheden die u noemt. De nationale driekleur hangt dan in rood-wit-blauw. Dat is geen “ontheiliging van de vlag. Dat is het m.i. wel als de vlag ondersteboven hangt en door allerlei protestgroeperingen van wappies misbruikt wordt. Een schandalig voorbeeld daarvan hebben we kunnen zien op Prinsjesdag.
  Als u naar Chateau Meiland kijkt hoort u de hysterische ex van mevrouw Renkema, Martien Meiland, regelmatig ” wijnen, wijnen, wijnen ” roepen al er iets te vieren is. Dat heb ik ook als ik weer een ondersteboven gehangen vlag verwijderd, inmiddels acht, heb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in