Noordwijk – Er doet zeker één nieuwe, politieke partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart in Noordwijk: de Partij voor de Inwoners. Mannen achter de partij zijn onder anderen projectontwikkelaar Paul Brandjes en oud-raadslid Andries de Boer. Lijstduwer zou Erica Meiland zijn. Dat valt op te maken uit een mail van Brandjes waarmee hij inwoners benadert om mee te doen. De partij richt zich volgens eigen zeggen op de inwoners en niet op de elite. De partij wil 15% bezuinigen op het overheidsapparaat, belastingverhoging zou nergens voor nodig zijn. De gemeente heeft eerder vanwege een langlopende kwestie over nieuwbouw 6 miljoen euro aan schadevergoeding betaald aan Van Rhijn Bouw. Dat wil de nieuwe partij terug zien te krijgen. Volgens Brandjes gaat het hem niet om een positie te krijgen voor zijn bedrijf De Raad Bouw. Hij zou de komende vier jaar geen enkel project willen ontwikkelen in Noordwijk, ook niet op het terrein van de Bowling. Nieuwe partijen moeten zich komende week inschrijven en aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is niet bekend of dat geldt voor de Partij voor de Inwoners.

6 REACTIES

  1. Hoewel deze ideeën heel nobel klinken denk ik dat wederom je stem op de Baron van Bassie & Adriaan een zelfde ambitie tot doel heeft.

  2. Je kan inderdaad verwachten dat Ping Poen en Vlugge Japie zich ook aanmelden. Wel heerlijk overzichtelijk, al die dubieuze types op één lijst. Weet je tenminste zeker op wie je NIET moet gaan stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in