Noordwijk – De Partij voor de Inwoners heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Uit handen van kandidaat-raadslid Ivar Krüse ontving lijsttrekker Alfons Morssink de eindversie van het partijprogramma. De partij heeft ruim de tijd genomen voor het vaststellen van het programma. Ivar Krüse: “Wij wilden eerst luisteren naar de inwoners en alle reacties meenemen.”

“Respect voor de inwoners is de rode draad in het programma. Veel mensen haken af van de politiek en het bestuur. Ze hebben het gevoel dat hún zorgen niet meetellen. Ze zien met eigen ogen, dat bestuurders nogal makkelijk ergens mee weg kunnen komen. Wie 54 kilometer per uur rijdt in plaats van 50, die vindt een boete op zijn deurmat. Maar hoe hoog is de boete, voor alle expres wegkijkers in de Toeslagen-affaire?” Alfons Morssink: “Dat soort ongelijkheid heb je ook in onze gemeente. En dat gaan we bestrijden.”

Morssink maakt zich grote zorgen om de beloftemoeheid onder inwoners. Mensen krijgen een menu vol verbeteringen voorgeschoteld. Maar ze halen hun schouders op. Reden: ze vertrouwen de kok niet meer. Bijvoorbeeld een partij die jarenlang de bouw van betaalbare woningen compleet heeft laten versloffen. Ineens staat er in het programma ‘bouw van 500 woningen!’

Alfons Morssink: “Maar er staat niet bij wat ze gaan doen, als de verantwoordelijke wethouder straks opnieuw achter op schema loopt. Is het dan voor zoveelste keer: ‘sorry’?” De Partij voor de Inwoners is daar duidelijk in. Als de wethouder het niet voor elkaar krijgt, wordt hij of zij tijdig vervangen door iemand die het wel kan. Morssink: “Inwoners verdienen garanties. Alleen beloven is beledigen.”

Lees hier het volledige verkiezingsprogramma:

8 REACTIES

 1. Stoere taal, maar inhoudelijk echt totale lariekoek.

  Net doen alsof een trager bouwtempo een keuze is: werkelijk ieder raadslid en iedere wethouder wil als de wiedeweerga bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Iemand zou de heren en dames van de PvdI eens moeten uitleggen dat een wethouder wel op zijn of haar kop kan gaan staan, maar dat een bouwplan niet sneller kán als omwonenden naar de Raad van State gaan, als een ontwikkelaar een bouwstop inlast, als de Provincie je plannen afkeurt, als stikstofeisen je verbieden om een bouwplan te starten of als je gewoon nog bezig bent met het zorgvuldig doorlopen van procedures, omdat je niet ‘nat’ wilt gaan door bochten af te snijden. Dan kun je stoer roepen dat je de wethouder gaat vervangen, maar het proces gaat er geen dág sneller van lopen. Sterker: je loopt alleen maar méér vertraging op.

  Maargoed, de heren en dames van de PvdI gaan het wel meemaken als ze verkozen worden, dat de realiteit minder maakbaar is dan ze denken. Alle beloftes die ze nu doen en nooit waar kunnen maken, mogen we volgens hun eigen teksten dan als beledigingen opvatten. Laten we ze maar alvast gaan tellen!

 2. Meneer Alfons Morsink stond al bekent in Noordwijkerhout toen hij wethouder was om zijn mooie praatjes en beloftes dus neem de
  mooie verhalen maar met een korreltje zout.

 3. Tja, als jullie je nu eens echt verdiepen in de materie, lezen zeg maar, dan scheelt dat een slok op een borrel. Zeker Kitty Kelly (Amerikaans journaliste en schrijfster, ahhahaah) zou toch als geen ander moeten weten dat je moet lezen om te begrijpen en moet lezen om te weten waar je over praat. Oh zo makkelijk om van alles te roepen en zelf geen vinger uitsteekt of maar een poging onderneemt om de dingen te verbeteren. Ik ga wel voor de PvdI en geef ze tenminste een kans. Alle andere partijen die zoveel en van alles hebben beloofd hebben er uiteindelijk niets tot weinig van terecht gebracht.

 4. Dit is een schaduwpartij van het oude CDA die bestaat uit PIN leden. Ze proberen al jaren alles wat niet in het voordeel is van de vastgoedwereld om hen heen te traineren of vertragen.

  Ze zijn TEGEN bebouwing in Bronsgeest. Dus ook geen 350 woningen waarvan een deel sociaal en ze hebben met het CDA ook de 600 woningen waarvan 40% sociaal weten te blokkeren. Ze zijn tegen sociale bouw in Noordwijk-Binnen. De sociale bouw aan de Losplaatsweg is tegen gehouden en ze steunen ook de mensen die het Julianahofje trachten te verhinderen. Waar ze WEL willen bouwen komt denk ik goed uit voor de achterban.
  Een Google raadplegen en van een aantal kopstukken komen er dingen naar boven die eerder thuishoren in een slechte film: The wolfs of voor street.

 5. Deze hoek van internet wordt opvallend vaak bezocht door mensen die hun eigen naam niet willen vermelden. Dit komt de kwaliteit van de bijdragen niet ten goede. Bezig zijn met laagtepunten is geen fijn werk, maar soms moet het. Bijvoorbeeld bij het trolletje Veritas Noordwijk. Het wezentje liegt dat de Partij van de Inwoners tegen de bebouwing van Bronsgeest is. Volstrekte onzin. Net als de rest wat jet trolletje schrijft

 6. Even een gratis en wijze tip voor Alexandra Dik, je reactie word door Bo op internet gezet,
  dus ieder die je naam googelt kan jaren zien wat voor mening je
  hebt en voor je veiligheid is dat niet slim tegenwoordig.

 7. Even een gratis tip voor Alexandra Dik, je naam met je mening word door Bo op het internet gezet
  en is voor iedereen te zien die je naam googelt voor jaren lang, dat is vandaag de dag niet veilig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in