Noordwijk – Partij voor de Inwoners heeft schriftelijke vragen ingediend over de parkeerproblematiek op zomerse dagen in de gemeente. Om parkeeroverlast in De Zuid te voorkomen, gaat die wijk bij mooi weer dicht. Alleen bewoners van de wijk mogen dan nog langs de hekken. De fractie is bang dat daardoor in de omliggende wijken extra parkeeroverlast ontstaat.

Partij voor de Inwoners is van mening dat het merendeel van bewoners van De Zuid een eigen oprit heeft om de auto op te parkeren. Bewoners achter het Wantveld hebben dat vaak niet.

De fractie wil nu weten wat de kosten zijn die afsluiting met zich meebrengt en of de wijkvereniging van De Zuid het eens is met het afsluiten van de wijk.

5 REACTIES

  1. Prima initiatief van deze partij. Want de Zuidbewoners denken dat ze een speciaal verheven status bezitten. Wel de lusten om in Noordwijk aan Zee te wonen maar niet de lasten die zijn voor de gewone man. Wanneer volgt de rest van de raad met de VVD voorop. Ik laat me verrassen.

  2. Overbodige vraag of de wijkvereniging De Zuid achter de afsluitmaatregel staat. Dat is wel duidelijk. Een betere vraag is aan deze wijkvereniging waarom deze meent dat de Zuid een voorkeursbehandeling nodig heeft?

  3. Duinpark kan ook goed worden afgesloten met maar een paar toegangswegen. Gaan deze bewoners ook een verzoek indienen?

  4. De Grashoek heeft ook maar twee toegangswegen dus ook dicht. Ben benieuw wat het college hier van zal vinden. Krijgen deze wijken dan ook zo’n voorkeurs behandeling. Zou wel democratisch zijn!!

  5. De straten in het hele dorp zijn smal. Ook daar leidt dit tot gevaarlijke situaties voor wandelaars, fietsers etc. Elke zondag, op stranddagen en zeker bij evenementen zorgt dit in het hele dorp voor blokkades, met files tot gevolg en een onmogelijkheid voor bewoners om de eigen woning te bereiken of te verlaten, tevens zijn al deze woningen en winkels onbereikbaar voor de hulpdiensten.
    Bij evenementen worden vaak hele blokken met parkeerplekken afgesloten zonder dat de gemeente zorgdraagt voor een alternatief waardoor er een verkeersinfarct in heel Noordwijk aan Zee ontstaat. Dit is een terugkerend probleem waar de slappe Noordwijkse politiek niet bij machte is een oplossing te bieden. Niet voor het eerst maakt de gemeente een knieval voor een kleine groep bewoners in de Zuid, terwijl deze bewoners iig nog beschikken over eigen parkeerplaatsen.
    Dat deze wijkvereniging hier een uitzonderingspositie claimt en de politiek hier in meegaat is pure minachting van de rest van Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in