Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – De Partij voor de Inwoners (PvDI) heeft B & W schriftelijke vragen gesteld over de toewijzing van huisvesting aan statushouders. De politieke partij wil niet dat de gemeente statushouders eerder een woning toewijst dan andere woningzoekenden.

De PvdI verwijst in de brief naar het coalitieakkoord, waarin staat dat statushouders en andere woningzoekenden gelijk moeten worden behandeld.

Volgens de partij zijn er in 2022 29 statushouders meer dan het afgesproken aantal gehuisvest in Noordwijk. De fractie wil weten hoe dit kon gebeuren en vraagt om transparantie vanuit de gemeente.

23 REACTIES

  • Eigen volk van Noordwijk -binnen is ander eigen volk dan Noordwijk aan Zee en dat is ander eigen volk dan Noordwijkerhout en zelfs dat is weer ander eigen volk dan de Zilk. Over wie heb je het eigenlijk pvv?

 1. Weer zo’n partij die goedkoop wil scoren. Maar ze hebben wel gelijk . Maar het erge is dat je er niks meer over hoort. Tactiek laat maar dood bloeden.Veel geschreeuw weinig wol😝

 2. Gooi de statushouder lekker op een wachtlijst,wat een gekkenpraat woning nood.we halen de hele wereld binnen en mijn kinderen kunnen de ….. krijgen.

 3. Dat dit een ons zo diep gezonken en onbestuurbaar geworden land en dorp is het toch ongelofelijk dat de regelgeving m.b.t. tot voorrang geven aan status houders bestaat!!Onze eigen inwoners worden weer opzij geschoven m.b.t een huis. Wij hebben in dit land vaak de mond vol over discrimineren. Mijn vraag is dan ook wie wordt hier nu gediscrimineerd??.Goede actie van deze partij. Vreemd dat de andere partijen muisstil zijn.

 4. Gelukkig volgt het college de regels nog die we (landelijk) met elkaar hebben afgesproken. Zoiets heet democratie. In een goed functionerende democratie houdt de meerderheid rekening met de minderheid, ook als deze minderheid geen stemrecht heeft. Het hondenfluitje dat vreemden onze huizen inpikken is een afleidingsmanoeuvre om in dit geval te weinig sociale huurwoningen in vooral Noordwijk te verbloemen. Oorzaak: gemeenten en ontwikkelaars verdienen nu eenmaal minder aan sociale huur. Dat weten ze maar al te goed bij de PvdI.

  • Wat een vreemde reactie van oud-wethouder Henri de Jong. Juist hij heeft als RO-wethouder veel te weinig sociale woningen gebouwd. En een plan voor tientallen sociale huurwoningen op de bowling om zeep geholpen.
   En heeft helemaal niets gedaan voor spoedzoekers die uit nood in veel te dure vakantiewoningen moesten verblijven.. Terecht dat zijn eigen CDA het vertrouwen in hem heeft opgezegd en hij moest aftreden. In feite lijkt hij nu te solliciteren naar een verlengingscertificaat van dit brevet van onvermogen..
   Opvallend is daarbij ook zijn gebrek aan kennis: de overheid heeft de eis voor urgentie voor statushouders al jaren geleden laten vallen en laat de invulling van de opvang aan gemeenten zelf over (bijv via tijdelijke noodopvang). Hoog tijd dus dat onze gemeente de Noordwijkers niet langer achterstelt op de regionale wachtlijst!

   • Lenie = Lenie Zoetendaal, ex CDA en nu PvdI (?)
    Onzin wat je allemaal beweert.
    “Gegarandeerde woonruimte
    Gemeenten hebben de taak om mensen met een verblijfsvergunning woonruimte te geven. De verdeling van vergunninghouders bepaalt de Rijksoverheid elk half jaar en is afhankelijk van hoeveel mensen er in de gemeente wonen.”
    Dit komt van de Rijks Overheid.
    Huisvesting in niet-huurwoning mag ook. Maar het blijven urgenter samen met andere groepen (mantelzorger, menen uit een inrichting etc.
    PvdI ziet liever de AZC’s uitpuilen en dan beweren dat de grenzen dicht moeten. Ook voor mensen op de vlucht.

 5. En dat zegt een oud wethouder die geen goedkope huurwoningen op de bowling wilde. Wat heeft die oud wethouder gepresteerd? Wat heeft De Raad Bouw gepresteerd? Sociale woningbouw. Wat gaat De Raad Bouw in 2023 presteren. Meer dan 150 woningen in de sociale woningbouw. Helaas niet in Noordwijk. Met dank aan die oud wethouder. Als je zo slecht presteert zou ik mijn mond maar houden. En ja als PvdI zijn wij voor veel meer woningbouw. Helaas zal De Raad Bouw daar de komende 3 jaar geen enkele rol in spelen in Noordwijk. Ook o.a. jouw schuld Henry. En ja als de schaarste verderld moet worden dan vinden wij niet eigen volk eerst maar ook niet ander volk eerst. Gewoon maar netjes wachten op je beurt. Nodig ja omdat o.a. Henry niets gepresteerd heeft op het gebied van woningbouw. Bouwen Bouwen Bouwen op je knieen smeken of ze willen bouwen.

 6. Oh by the way DeRaad Bouw gaat ook nog woningen bouwen in de vrije sector buiten Noordwijk. Tenslotte zijn dat ook mensen. En ook in 2023 gaat De Raad Bouw weer volop zijn best doen nog meer bouwvergunningen voorelkaar te krijgen. Woningnood? Aan De Raad Bouw ligt het niet. Aan Henry de Jong lag het wel.

 7. Ja, klopt. Zelf zijn wij door een wethouder die met elke wind meewaait om wethouder te blijven beloofd dat er voor ons zeker een geschikt appartement in Offem Zuid gebouwd zou gaan worden. Mooi niet, inschrijving geen kans. Uiteindelijk liet een uitgelote gegadigde het laten afweten waarop wij direct optie namen. Maar wel het duurste appartement dat vrijkwam. Grondprijs alleen al 1 miljoen voor 4 woningen.

 8. Mnr Brandjes staat gouw in brand . Het was juist zo stil uit die hoek .De Raad bouw zal toch ook wel mensen uit het buitenland aan de gang hebben lekker goed koop . Die hele partij van jullie is eene rechtse kliek niet meer en niet minder .

 9. Wat een goed onderbouwde kritiek allemaal. Wellicht eerst eens kijken wat er allemaal gerealiseerd gaat worden ipv een nieuwe partij die uit veel meer hard werkende mensen bestaat dan alleen Paul Brandjes? En die ook helemaal niks met onroerend goed te maken hebben. Ik schat(te) de Noordwijkers hoger in dan dat ze zich laten leiden door ongefundeerde achterklap.

 10. Jan is te laf om met zijn volle naam te reageren. En ja wij hebben alle soorten mensen in dienst en daar zijn wij maar wat trots op. Mensen die woningen realiseren voor andere mensen wat kan daar nou mis mee zijn. Misschien rechts maar in dat linkse gelul kan je niet wonen.

 11. En dan nu zeuren dat er meer sociale huurwoningen op Bronsgeest moeten komen… Uiteindelijk gaat zo ons bollenerfgoed verloren 😞

 12. Ik vind de reactie van de oud wethouder H de Jong wel heel summier als hij alleen ‘leugens’ noemt richting inbreng van Hr P Brandjes.
  Ben heel benieuwd welke leugens hij bedoeld? Pas dan ben je een kerel en oud wethouder waardig.

  • Dhr. Brandjes beweert al jaren dat ik tegen sociale woningbouw ben. Onzin natuurlijk. Ik ben slechts een jaar Wethouder in Noordwijk geweest en heb één gesprek gehad met PB. Hij opperde het plan voor sociale huurwoningen op het bowlingterrein. Zonder parkeerplaatsen, met deelauto’s. Ik heb hem toen gezegd dat hij eerst met de omgeving in gesprek moest, vanwege een amendement op het net aangenomen beeld- en kwaliteisplan en dat het parkeerbeleid ook aangepast moest worden. Ik stelde ook voor om met een woningcorporatie te gaan praten en vond dat de woningen i.i.g. zeer lange tijd sociaal moesten blijven en dus niet snel konden worden verkocht. Na mij kwam een andere wethouder en PB heeft het plan laten varen. Waarom?
   Beste lezers, iedereen kon en kan mij altijd benaderen en uitleg krijgen, alleen PB heeft daarna alleen maar boze brieven van advocaten en intimiderende mail naar mij gestuurd en hij schreef aan de gemeenteraad dat hij aangifte tegen mij had gedaan.
   Ik hoop dat ik je, De Koer (vd Berg?) in dorp tegenkom. Spreek me gerust aan dan weet ik wie je bent en praten we wat door. Één ding wil ik nu nog wel kwijt, Noordwijk mag best een beetje socialer.
   Met vriendelijke groet,

 13. Mnr de Jong laat hem toch in zij sop gaarkoken het is het praten niet waard hij wil en zal zijn gelijk halen .Het is denk ik een heel verwend mannetje .

 14. Henri, naar mijn mening heb je geen eerlijke kans gehad als wethouder in Noordwijk. Paul Brandjes wordt als directeur van een aannemersbedrijf weinig of niet tegen gesproken. Als dat wel gebeurt, zoals jij deed, zet hij gelijk groot geschut in met advocaten, etc. Kwestie van arrogantie, misnoegen en de hoogste rang op de apenrots bewaken. Jij kan spreken van een schoon geweten. Bij de heer Brandjes heb ik mijn, zeer hoge, twijfels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in