Noordwijk/Noordwijkerhout – De grootste partijen in Noordwijk en Noordwijkerhout willen de mening van de inwoners weten over de bestuurlijke toekomst van Noordwijk en Noordwijkerhout samen. Onderzoekers adviseren een bestuurlijke fusie. Puur Noordwijk houdt woensdag 12 april om 20.00 uur in ’t Trefpunt aan de Schoolstraat een avond en daar kan iedereen zijn mening laten horen. NZLokaal doet dat op zaterdag in Noordwijkerhout. Ze staan vanaf 11.00 uur bij de Witte Kerk. Als men is verhinderd kan men beide partijen ook via mail benaderen: [email protected] en [email protected]. De gemeenteraden geven hun mening op donderdag 20 april. Dan valt nog niet de beslissing, maar kan een intentie worden uitgesproken.

3 REACTIES

  1. Mag ik een kleine prognose wagen? Er komt geen kip. De mensen zijn overtuigd dat hun mening er niet toe doet; dus waarom je goeie tijd er nog in steken? En de bestuurders hebben zelfs graag dat er niemand komt; dan kunnen ze uit de hoogte verklaren dat zij juist de besluitvorming zo heel democratisch inrichten en dat de mensen zelf meer democratische besef zouden moeten tonen – en dan kunnen de bestuurders snel doorzetten wat ze zelf wilden natuurlijk. Een gesloten cirkel, waar vooral de bestuurders wel bij varen.

  2. Zal ik nog maar een bitter commentaar toevoegen? De tekst zegt: op 20 april valt geen beslissing, er wordt een intentie uitgesproken. Interessante vraag welk staats- of bestuursrecht deze procedure voorschrijft; en even interessant wat de juridische status van zo’n “intentie” dan zal zijn. Beter kunnen we meteen vragen naar de bedoeling van de bestuurders met deze procedure; en dat is vrij duidelijk. Op 20 april zeggen de bestuurders tegen de Raadsleden dat ze geen grote verantwoordelijkheid hoeven te voelen en dat er niets onomkeerbaars gebeurt; dat vermindert de weerstand van die Raadsleden tegen een besluit dat ze zelf niet leuk vinden en waarvan ze weten dat de mensen het vreselijk vinden. En een paar vergaderingen later, als iedereen aan de gedachte is gewend, komt de zaak weer in stemming, en zeggen de bestuurders: “Maar u had toch een positieve intentie uitgesproken? Waarom zou u er dan nu op terug komen? Dat zou een erg besluiteloze indruk maken!” En hop, het is er door. Dergelijke “procedures” zijn desastreus voor de vrije en verantwoordelijke democratische besluitvorming; zelfs voor het moreel besef van de mensen. Ze hebben dan ook geen basis in onze wetten. Maar je zou wel eens willen weten: wat zijn het voor mensen die deze ernstig dubieuze procedures bedenken en toepassen? Wat willen ze met ons en wat willen ze met het land?

  3. Vermoedelijk zullen alleen voorstanders van fusie – veelal leden van landelijke politieke partijen die (in)direct politiek actief zijn in Noordwijk of Noordwijkerhout – gebruik maken van de door politieke partijen Puur Noordwijk en NZ Lokaal georganiseerde inloopmomenten. Hoewel vermoedelijk klein in aantal, zal hun mening luid te horen zijn. Alle andere Noordwijkers en Noordwijkerhouters hebben het geloof in goed bestuur waarschijnlijk allang verloren. Er zal een scheefbeeld ontstaan. Waarom toch zo’n haast? Ruiken bestuurders en ambtenaren soms kansen voor zichzelf? Welke zijn hun persoonlijke belangen? Laat de Noordwijkers en Noordwijkerhouters gewoon echt hun mening kunnen geven bij aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Ik roep de gemeenteraadsleden van Noordwijk en Noordwijkerhout op om de stem aan de burger te geven op 21 maart 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in