Noordwijk – Tijdens de evaluatie van de verkiezingen maandagavond waren partijen teleurgesteld over de lage opkomst van 57,6 procent, alhoewel dit percentage hoger was dan in 2018 (54%). De campagnes van de partijen en de discussies onderling zijn ordelijk verlopen concludeerden de tien fracties tevreden. De campagne van de Partij voor de Inwoners werd door veel fracties als opvallend gekarakteriseerd. De VVD neemt als grootste partij het initiatief en gaat onderzoeken welke partijen een nieuwe coalitie zouden kunnen vormen. Oud-burgemeester van Hillegom Toon Mans is aangesteld als informateur.

4 REACTIES

  1. Het opkomstpercentage is ongebruikelijk hoog en verdient een nader onderzoek. Het is bijzonder dat geen enkele partij daar vragen over stelt.

    • Dat komt Kees dat er zoveel over geschreven is door o.a. oud wethouders. Dus er is nu meer betrokkenheid en dat is prima., Bespaar de extra onderzoeken die na openbaring onder in een bureaulade verdwijnen,

      • Een succesvolle verkiezingscampagne kan leiden tot verschuiving in stemgedrag in de groep kiezers die altijd trouw gaat stemmen maar het op de been brengen van 6-7% ‘nieuwe’ kiezers is een ander verhaal en dat is wat hier aan de hand is. De regionale en landelijke trend is omlaag terwijl in Noordwijk het tegenovergestelde gebeurde. De politieke betrokkenheid van de Noordwijker is niet veel hoger dan in de rest van het land, eerder lager door alle intriges van de afgelopen jaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in