Foto: Sonja Koot

Warmond – Patricia Koot van de Warmondse IJsclub was een van de vier meisjes die namens Nederland deelnamen aan het Europese Kampioenschap inline skaten in het Spaanse Pamplona. In Pamplona eindigde Patricia op de baan bij de puntenkoers op de 4e plaats en in de afvalkoers was zij de enige Nederlandse finaliste in haar categorie. Op de weg haalde Patricia de 12e plaats op zowel de puntenkoers als bij de afvalkoers. De 15-jarige plaatste zich voor het EK dankzij goede resultaten tijdens het Nederlands Kampioenschap inline skaten eind mei bij Wervershoof/Medemblik.

Het EK werd gehouden van 25 augustus tot 1 september. Het programma bestond uit drie dagen wedstrijden op de baan (skeelerpiste), donderdag was een rustdag en vervolgens twee dagen wedstrijden op de weg. In de ochtend werden de sprintafstanden verreden. In de middag rust (siësta) en in de avond de lange afstanden.

Op de eerste dag stond er een puntenkoers van 5000 meter op het programma voor de jeugd. Met name de Zuid-Europese landen zijn zeer sterk op alle inline onderdelen wat ook over de hele week te zien was in de resultaten. Patricia zag in deze puntenkoers toch kans om twee keer punten te scoren en eindigde daarmee op een mooie vierde plek.

Op dag twee voor de jeugd de 500 meter sprint en de afvalkoers over 5000 meter. Op de sprint strandde Patricia in de series. Op de afvalkoers wist zij als enige Nederlandse deelnemer in haar categorie de finale te halen en behaalde een zeer verdienstelijke 10de plaats.

De laatste dag op de skeelerpiste reed de jeugd een 1000 meter en een 3000 meter relay. Op de 1000 meter ging Patricia Koot niet door naar de kwartfinales. Op de relay behaalde het Nederlandse team de 5e plaats.

Op de eerste dag van het wegparcours was de 8000 meter puntenkoers de afstand voor de jeugd. Junioren en senioren moesten op de puntenkoers 10km afleggen. Tijdens de wedstrijd was het moeilijk om punten te scoren, maar op het eind schoof Patricia toch naar voren en wist als derde te finishen wat nog een punt opleverde. Daarmee werd Patricia 12de in het eindklassement.

Op de laatste dag stond voor de jeugd de one-lap en de afvalkoers over 10.000 meter op het programma. In de one-lap was in het Zuid-Europese geweld de serie het eindstation voor Patricia. De afvalkoers was zeer spannend met vele sprints om niet af te vallen. Uiteindelijk finishte Patricia op deze afstand als 12de

Al met al een heel mooie ervaring,  een drukke week en als eerstejaars Junior B mooie resultaten voor Patricia Koot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in