Patricia Koot op archieffoto tussen haar zussen Rianne en Stefanie in op de baan in Warmond (foto: @ArjenVervoort)

Warmond/Sassenheim – In Heerenveen werden op 30 april en 1 mei de eerste skeelerwedstrijden van dit seizoen verreden door deelnemers die daarvoor waren uitgenodigd. Patricia Koot, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub en rijdend bij KNSB Talent Team Zuidwest, finishte als snelste juniore A achter twee dames senioren op de puntenkoers.

Op vrijdag werden de 1000 meter en de puntenkoers verreden en op zaterdag de 500m en een afvalkoers. Patricia Koot begon goed met een 8e plaats op de 1000 meter. De puntenkoers werd al snel geneutraliseerd door een valpartij. Daarna haalde Elsemieke van Maaren heel wat punten binnen voor ze met Beau Wagemaker uit het peloton ontsnapte. Patricia Koot was in de achtervolging gegaan en pakte op de finishlijn de laatste punten waardoor zij op de 3e plaats eindigde achter Van Maaren die 1e werd en Wagemaker die beslag legde op de 2e plaats.

Op zaterdag eindigde Patricia net naast het podium, een vierde plaats haalde ze op de 500 meter. De afvalkoers werd deels een strijd tussen KNSB Talent Team Noord en Talent Team Zuidwest. Patricia Koot eindigde als beste juniore A nu op de 7e plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in