Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders is met de paviljoenhouders in gesprek over het betalen van de kosten voor het afvoeren van het afval.

Tot nu toe wordt deze dienstverlening door de gemeente zelf gefinancierd, maar daar lijkt binnenkort een einde aan te komen. Ook is de gemeente in onderhandeling met de paviljoenhouders over de toekomstige huurprijzen voor het gebruik van het strand.

CDA-gemeenteraadslid Jordy de Mooij heeft hierover vragen gesteld aan het college. Hij wil onder meer weten, wanneer een nieuwe huurovereenkomst afgesloten moet zijn. Ook wil De Mooij weten: ,,Indien geen overeenstemming kan worden bereikt met de paviljoenhouders, is het college dan van plan eenzijdig de huurprijzen te verhogen dan wel de huurovereenkomst op te zeggen/niet te verlengen?”

4 REACTIES

  1. Dat is toch normaal ik betaal ook mijn hele leven al voor het vuil en niet zo weinig ook .Het is toch van de gekken dat die lui nooit wat betaald hebben .Nou die kunne het wel missen als je 5eur voor een wijntje moet betalen .En met terug werkend kracht laten betalen .

  2. De vraag is of je dat wel wil dat er straks verschillende bedrijven meerdere keren per week met hun dikke vrachtwagens die soms drukke zeereeppaden achteruit oprijden om die containers op te pikken, de 1 van renewi VLK…enz.. vroeger kon er amper een auto bij elke strandtent komen, tegenwoordig allemaal goed bereikbaar maar of die betonplaten een vrachtwagen kunnen houden? Bezoekers moeten opzij springen. Of moeten de ondernemers al hun afvalbakken meerdere keren per week over de zeereep slepen en de boulevard ermee opsieren. Er is ook geen ruimte voor en stank herrie. Laat de afvalzorg lekker in de huurprijs opgenomen en afvoer via het strand Hier kan je geen apart geld voor rekenen omdat vd Putte er eigenlijk het monopoly op hebben met hun aparte machines.

  3. Dit is de keerzijde van de permanente paviljoens. Ze produceren nu jaarrond afval en ook op grotere schaal dan voorheen. Kijk naar de infrastructuur die aan het ontstaan is rond de paviljoens met verharde paden voor laden/lossen bijvoorbeeld.

  4. Hoezo door de gemeente gefinancierde afvoer afval strandpaviljoens? Gefinancierd door belasting die de inwoners betalen zullen ze bedoelen.
    Het is niet eerlijk om een gedeelte van de horeca anders te behandelen. Zeker de ondernemers aan de boulevard worden hierdoor benadeeld. En deze hebben toch al minder inkomsten sinds de komst van de permanente strandpaviljoens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in