De spelers van SJC vieren de 0-1 met doelpuntenmaker Mark Turk (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – SJC heeft het jaar 2022 winnend afgesloten. In Purmerend hadden de Noordwijkers niet het beste spel, maar werd wel gewonnen van Purmersteijn: 1-2.

Het was een wedstrijd tussen twee directe concurrenten: Nummer vier Purmersteijn stond drie punten boven nummer vijf SJC. De eerste minuten van de wedstrijd waren open, met kleine kansen over en weer. Het eerste echte gevaar kwam na twintig minuten van de thuisploeg, maar Hoogervorst kon redding brengen. Na een halfuur kreeg het team van Marcel Ijzendoorn wel een tegenslag, toen aanvoerder Timo Ruigrok geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Mark Turk, die in de 43e minuut zijn invalbeurt bekroonde met een goal. Een afstandschot van meer dan twintig meter was keeper Van Santen te machtig, waardoor de Noordwijkers met een voorsprong de rust in gingen.

Keeper Van Santen ziet het schot van Turk aan zich voorbijgaan (foto: Johanna Oskam).

Na ruim twintig minuten aan de thee te hebben gezeten startten beide ploegen aan het vervolg van de wedstrijd. De ploeg uit Purmerend was beduidend beter uit de kleedkamer gekomen, met fel en energiek voetbal. Het spelbeeld veranderde van een gelijkwaardige wedstrijd naar countervoetbal voor SJC. Nadat meerdere kansen van Purmersteijn onbenut bleven, waren het de bezoekers die de grootste mogelijkheid kregen. Jordy Groot zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in de tachtigste minuut uit de goal gaan. Acht minuten later was het toch raak voor SJC: Chris Hoogervorst was het eindstation van een fraaie counter. De thuisploeg deed in de 95e minuut nog wat terug, maar gevaarlijk werd het niet meer.

De spelers van SJC vieren de 0-2 van Chris Hoogervorst (foto: Johanna Oskam).

SJC gaat de winterstop in als nummer vijf in de vierde divisie, met 29 punten. Nummer vier Purmersteijn en nummer zes Rohda Raalte delen dit puntenaantal. Het verschil met de top drie is minimaal: Hoogeveen bezit een derde plek met 31 punten, RKAVV plek nummer twee met 32. HBS overwintert als koploper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in