Penningmeester Hillegomse kerk stal 60.000 euro van leden

Hillegom – De penningmeester van de protestantse kerk in Hillegom heeft in twaalf jaar ongeveer 60.000 euro naar zijn eigen rekening overgemaakt, tot zijn opvolger in 2016 de diefstal ontdekte. De 78-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is donderdag door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur.

De man uit Nieuw-Vennep begon in 2004 met het overmaken van het geld dat de leden van de kerk aan de diaconie hadden gegeven naar zijn eigen rekening. De vrijwilliger ging hier twaalf jaar mee door, zonder dat iemand dit in de gaten had. In 2016 stopte de man als penningmeester, waarna zijn opvolger de verdwenen bedragen vond.

De diaconie confronteerde de Nieuw-Venneper met de diefstal, waarna de man bekende en aan de hele gemeenschap verantwoording aflegde. De voormalig penningmeester heeft het volledige bedrag terugbetaald. Omdat de man het vertrouwen van de kerkleden in Hillegom ernstig wilde het OM wel dat de man gestraft zou worden.

De verdachte had geen strafblad en gezien zijn leeftijd eiste de officier van justitie geen gevangenisstraf, maar een taakstraf van 180 uur. De politierechter besloot de man uit Nieuw-Vennep te veroordelen tot een taakstraf van 200 uur, waarvan 100 uur voorwaardelijk.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in