Beeld uit een eerdere presentatie van het speeleiland

Noordwijk – Er is een petitie on line gestart tegen het speeleiland dat in het middengebied moet komen. De petitie is ook in omliggende wijken in de brievenbus gestopt. Het gaat om een speeltuin in het gebied tussen zwembad en Breloftpark. Volgens de initiatiefnemers van de petitie is een speeleiland ongewenst en achterhaald en kan de gemeente na toestemming los gaan met gebouwen en lichtmasten. Ze pleiten voor rust en groen in het gebied. De vos, de bosuil, de nachtegaal en de vleermuis moeten volgens de bezorgde inwoners met rust worden gelaten. Ze willen dat het een groen landschapspark wordt met een bescherming in de vorm van een natura 2000 status. De gemeenteraad is voor een speeltuin, maar het wijzigen van het bestemmingsplan moet nog geregeld worden.

Hieronder een presentatie van vorig jaar over het plan voor een landschapspark en speeleiland.

17 REACTIES

 1. Is opzich touch ruimte zat daar. Doe zijn speeltuin vlak bij het zwembad en maak van dat stuk bollen grond een natuur parkje.

 2. Weer zo’n NIMBY initiatief. Zijn bang dat spelende kinderen hun rust verstoren. Initiatiefnemers uit de nieuwe wijk weten toch dat dit altijd al het plan was? Ik vindt het een ontzettend goed initiatief om er een mooi park en speeltuin van te maken. Gemeente; Gewoon doorgaan!
  Misschien moet ik maar een petitie starten tegen de NIMBY’s;)

 3. Die kakkers willen gewoon geen kinderen in hun wijk hebben .. komen hier wonen en denken alles te bepalen. Groeten uit t middengebied

 4. Beste Nienke Kodde en andere speelplek tegenstanders, Om te beginnen hadden ze dit villawijkje nooit moeten bouwen ivm de natuur, ten 2e wist iedereen die hier een optrekje kocht dat dit speelpark in de plannen zat. ( iets met koop een huis bij Schiphol en daarna gaan mekkeren over de vliegtuigen). Het blijkt maar weer dat geld hebben niets met wijsheid te maken heeft. Ik advieseer de gemeenteraad dan ook gewoon om dit speelpark te bouwen.

  • Volledig mee eens Bollenstreker… Wel sneu voor al die buitenstaanders die hier komen wonen voor zoveel geld en dan misschien een kinderspeelpark in de buurt treffen…Moet er stiekem ook wel een beetje om lachen..sorry bakfietsen en Range Rovers gepeupel..

 5. Structuurvisie 2005: “Het gemeentebestuur van Noordwijk hecht grote waarde aan het Middengebied. Bij een individuele benadering van huidige en toekomstige ontwikkelingen bestaat het risico dat het gebied langzaam verder dichtslibt en het karakteristieke onderscheid tussen de twee dorpskernen verdwijnt”. Mag ik opmerken dat ik NIET in Duineveld woon, ik begrijp uw opmerking over Schiphol dan ook niet… Het gaat om het dichtslibben van het Middengebied met nog meer recreatieve functies, verrommeling en woningbouw (dat laatste is helaas al gebeurd) en dat dient zoveel voorkomen te worden.

  • Je geeft op linkedin aan dat je er naast woont “Zoals jullie misschien weten maak ik mij druk over het Middengebied naast ons huis waar de gemeente het onzalige plan heeft om een groot speeleiland te bouwen.”. Volgens mij wil je het dan niet in je achtertuin en ben je een NIMBY.

 6. Lekker maken voor de kinderen maar ik denk met deze gemeente raad dat het niet doorgaat bang dat ze stemmen verliezen

 7. Het gaat niet om tegen kids zijn, die kunnen hier evengoed al ravotten. Deze vruchtbare bodem wordt straks platgereden en paden aangelegd van puinkorrel waarvan 10% plastic (mag) zijn. Zie Duinpark. Kids hoeven geen aangeharkt park, het zijn immers kids! Er staan jonge en oude bomen waar ze hutten kunnen bouwen of desnoods de boel afbreken, met vieze kleren thuiskomen, goed voor de weerstand, gern rubbertegelmaatschappij, hun gewoon kind laten zijn kost hier niets.

 8. Die huizen zijn toch ook op vruchtbare grond geboud nou als de zon schijnt dan is het nog erger dan de sahara zo heet wordt het daar een cactus nog niet wil groeien dus maak er wat moois van voor de kinderen .En als dat niet lukt huisjes voor echte asielzoekers.

 9. Wat zou het mooi zijn om dit te laten komen. Kinderen moeten kunnen genieten van het buiten zijn. Ik geniet als ik ze daar zie spelen. Buiten zijn is heel belangrijk.

 10. Snel doorpakken met de speeltuin! Mooi centraal gelegen tussen Zee en Binnen. Een aanwinst voor Noordwijkse kinderen ( ook die uit Duineveld).
  Inderdaad, petitiestarters zijn nimbies: spelende kinderen graag buiten de bebouwde kom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in