Noordwijk/Bollenstreek – Er is een petitie gestart om paardenweitjes en volkstuinen in de Bollenstreek te behouden. De gemeente Noordwijk is bezig met handhaving op 260 percelen. Gebruik dat niet past in het geldende bestemmingsplan wordt aangepakt. Uitvoeringsorgaan van de gemeente is de Omgevingsdienst West Holland (ODWH). De initiatiefnemer van de petitie meldt dat mens en dieren gedupeerd dreigen te raken en hun geliefde plekje zonder pardon, zonder uitzicht op alternatieven, kwijt raken. Volgens de petitiestarter gebeurt handhaven op brute wijze. Mensen met hobby’s hebben toch ook rechten? wordt nog toegevoegd. De petitie is te lezen via deze link.

8 REACTIES

 1. Had het van te voren even gevraagd aan de gemeente of het wel mocht volgens het bestemmingsplan, dat is normaal gedrag van een burger. Nu niet achteraf gaan huilen en de pers opzoeken.

 2. De gemeente heeft jarenlang niet gehandhaafd en gecontroleerd, ook bij mij in de buurt
  als ik om me heen kijk zie ik te hoge schuttingen, te hoge bomen en heggen, te hoge bouwwerken
  in de tuinen, ga zo maar door, dan niet nu eindelijk eens gaan handhaven,
  de tekortkomingen liggen bij de gemeente !

 3. Eerst 25 jaar gedogen en dan nu pas handhaven!

  Gemeente Noordwijk jullie zijn te laat met handhaven. Laat het welzijn van mens en dier met rust. Dit levert zoveel stress op, ga met de mensen in gesprek en doe dit niet op deze bruta wijze!

 4. De bollenboeren hebben niets aan die kleine stukjes, ze willen het niet eens. Machines kunnen er niet komen, de bollengrond is uitgeput. Maar het moet bollengrond worden hoe dan ook. Dus paarden weg, groente tuintjes weg, en alles gaat dan verpauperen is dat de bedoeling van de gemeente! Graag zouden de mensen hun hobby behouden hun beestjes, de tuintjes wat ze met zoveel passie en liefde doen. Laat mens en dier toch genieten!

 5. Volgens mij heeft de gemeente juridisch ook geen poot om op te staan; vanwege het gedoogbeleid hebben ze de indruk gewekt dat het ok is en daar mag de burger op vertrouwen. Beste paardenliefhebbers en co: zoek dit uit, laat je niet koeieneren door die vreselijke ambtenaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in