Noordwijk – In een brief aan de Noordwijkse ondernemersverenigingen roept het college van B&W op “om te leven naar de maatregelen zoals die nu gelden”.

Dat betekent dat het afhalen van eten of drinken bij horecabedrijven is toegestaan. Wel moeten ondernemers er alles aan doen om in wachtrijen de 1,5 meter afstand te waarborgen. Waar mogelijk moeten bedrijven zitjes demonteren: ook tijdens het wachten mogen klanten er niets eten en drinken. Winkels die een koffiezitje hebben, moeten die buiten gebruik stellen. Hotels mogen open blijven voor overnachtingen, maar gasten mogen alleen gebruik maken van roomservice. Hotelrestaurants moeten dicht. Strandpaviljoenhouders wordt gevraagd tafels, stoelen en ligbedden uit het zicht halen om te voorkomen dat groepen mensen daarvan gebruik maken.

Het college geeft aan te begrijpen dat ondernemers het zwaar hebben, maar benadrukt het belang zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Zowel doordeweeks als in het weekend, overdag en ’s avonds zal worden gecontroleerd of ondernemers en publiek zich houden aan de gezondheidsrichtlijnen, aldus het college.

1 REACTIE

  1. College loop even bij de Digros binnen aub.
    0.0 verantwoordelijkheid en College laat dit toe. De kleine ondernemers zich wel aan de regels houden en Digros omzetten omhoog zien gaan op nog nooit vertoonde manier….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in