Een ontwerp van Van Erk voor het Gat van Palace.

Noordwijk – B & W van Noordwijk staan positief tegenover de plannen van ontwikkelaar Van Erk voor het Gat van Palace en het naastgelegen Esplanade. Het gaat om de lage variant die eerder aan de gemeenteraad is gepresenteerd. Er komen appartementen met op de begane grond horeca en detailhandel. De gevraagde hoogtes zijn volgens B & W voorstelbaar en ook passend. Het gaat om een hoge begane grondverdieping met daarop zeven verdiepingen en een torentje. Vanuit de omgeving van de Koningin Wilhelmina Boulevard is de opbouw van de hoogtes logisch, je krijgt een logisch eindpunt van de bebouwing op de boulevard, aldus B & W. Daarnaast wordt er een openbaar pleintje gecreëerd ter hoogte van Esplanade. Dit principeverzoek van Van Erk zal worden vertaald in het ontwerpbestemmingsplan Correctie Zeewaardig fase 3. De verwachting is dat deze rond de zomer ter inzage kan worden gelegd. Van Erk is nog wel in een juridische strijd om de eigendom van de grond gewikkeld met Bever Holding. Hieronder een filmpje van de projectontwikkelaar.

9 REACTIES

  1. Ik stel voor dat we de naam Wilhelmina Boulevard wijzigen in Beton Boulevard. Boulevard Smakeloos is ook een optie, of Kuuroord Boulevard. Mijn God, wat kan een boulevard in een kwart eeuw tijd naar de sodemieter worden geholpen!

  2. Het ziet er niet uit, ik kan het eens zijn met Henk1. Is er niet iets beters te bedenken. Dan zien de Hotels van Oranje er toch iets beter uit!

    • Beste Jan, Weet niet wat jij mooier vindt aan Hotels van Oranje, volgens mij is dit plan nog massaler met nog meer beton, straks veel leegstand in de winter, verder door wegvallen hotelfaciliteiten minder hotelovernachtingen, dus verhalen als: goed voor de lokale ondernemers en werkgelegenheid gaan niet op, maar jouw altijd positieve mening over de mensen achter de Hotels van Oranje valt wel op🤔

  3. Ja logisch? Alleen logisch dat zulke kollosale bebouwing totaal niet matcht met zulke smalle straatjes. De opbouw van Noordwijk is niet zo ruim opgezet als bv Scheveningen. Er is niets charmants en ingetogen meer aan. Het hele achtergebied zit grotendeels in de schaduw, het museum en omliggende huizen zullen nooit meer de zon zien. Denk daar maar over na.

  4. En wat komt er te wonen geen ene Noordwijker er wordt alleen geboud voor lui die niets te zoeken hebben in onze gemeente ik zou willen dat ze op dat gemente huis eens vlugger waren met bouwen voor de eigen inwoners .De hele boulevard ziet er niet uit . Daar mag alles maar als er een hyacint het veld moet ruimen kan dat niet want die zijn belangrijker dan mensen die een huis willen.

  5. Zoals gewoonlijk, de zoveelste aanfluiting van het gemeentebestuur, en dat noemt zich kuuroord, rotbetonoord is eem betere benaming

  6. Het filmpje is misleidend, er wordt gemakshalve rond 9u ’s morgens op hoogzomerse dag door het smalle steegje naast fish en chips gevlogen als de achterkant van dit gebouw nog wit van de zon is en er zogenaamd helemaal geen schaduw in deze steeg staat terwijl er tegelijkertijd al wel schaduw vanaf de oude Mcdonald komt wat overeenkomt met ca 12u. Deze steeg zit al het grootste deel van de dag in de schaduw en straks vanaf 10u voorgoed! Het zal een permanent koud tochtgat worden wat ze tot in een deel van de straat zullen voelen. Dit hele huizenblok tot aan de Bomstraat zal nooit meer van de zon profiteren. Het filmpje zit vol met rooskleuriger manipulaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in