Tekening: gemeente Noordwijk

Noordwijk – De gemeenteraad krijgt donderdag tijdens een commissievergadering een nieuw plan gepresenteerd voor woningbouw bij de wijk Vinkeveld. Het gaat om een strook grond aan de zuid-kant tegen de Herenweg aan, parallel aan de Tolhoren. Daar is al jaren geleden ruimte gereserveerd voor de bouw van zogenoemde Greenport-woningen. Een deel van de grondopbrengst wordt dan gebruikt om de Bollenstreek te behouden en op te knappen. Vorig jaar werd door de raad gevraagd om een alternatief plan dat meer aansluit bij de woningbehoefte. Er is nu een plan voor 17 Greenport-woningen, 23 of 25 middeldure woningen en 16 of 20 sociale woningen. Het plan bevindt zich nog niet in de fase van besluitvorming, maar wordt uitsluitend gepresenteerd donderdag.

9 REACTIES

  1. Geloofd er nou nog 1 iemand dat de GOM de Bollensstreek openhoudt op deze manier. Te gek voor woorden heren politici. In Teijlingen werkt men niet altijd meer mee met dat Gom en willen dacht ik ook gelezen te hebben een onderzoek naar het functioneren van dit Gom. En de toekomst van de Bollenstreek is daar al eens over nagedacht? Ik denk het niet ze de noodkreten van de jonge kwekers die worden door dit GOM en dit beleid steeds in de wielen gereden .

  2. Zolang de gemeente Noordwijk er aan verdiend doen ze lekker mee hebben de mond vol over bollen velden .Dan weet ik nog wel plekken waar volop sociale woning gebouwd kunnen worden kan worden Maar dat willen ze niet er moet alleen maar rijk volk komen wonen .

  3. De gemeente Noordwijk zou eens wat inventiever moeten omgaan met locaties waar gebouwd “kan” worden. Denk eens buiten de “rode” contouren van de Gemeente Noordwijk en zoek naar mogelijkheden om te bouwen in plaats van smoesjes om niet te bouwen (dit kost natuurlijk heel veel meer werk). Hier ligt ook een duidelijke taak voor de Omgevingsdient, deze werkt momenteel niet bepaald mee om mogelijkheden te creëren.

    • Omgevingsdienst werkt helemaal niet, enkel goed voor wegpesten laaghangend fruit en gewone burgers opzadelen met een overbodig complex duur overheidsapparaat.

  4. Alhoewel ik niet in Noordwijk woon, wil ik toch wel even kwijt dat er natuurlijk weer veel meer woningen komen voor de beter gefortuneerde mensen cq rijke mensen, namelijk 42 en dat er maar 16, want 20 is toch teveel nietwaar B en W, woningen komen voor de sociale sector. Draai die getallen eens om en je zal dat er niemand wil bouwen want dat levert niet genoeg geld op.

  5. Die aannemers die geen sociale woningen wil bouwen nooit meer uitnodigen .Maar ik ben bang dat er toch een betje achter klap is in deze gemeente en teveel belangen .Hoe kan het dat een stek huizen die vrijkomen verkocht worden die eigenlijk gebouwd zijn voor de verhuur en nu voor een Gods kapitaal weg gaan zo hou je toch geen woningen meer over voor de sociale sector .En de huur prijzen gaan als iemand de woning verlaat gelijk naar de prijs van de vrije sector.Leg mijn dat maar eens uit mnr de wethouder .

  6. Bij de rotonde aan de rand van het Vinkeveld bij de rotonde liggen al geruime tijd drie stukken grond te koop. Een koper kan daar dan een huis op laten bouwen. Wie gaat er nou 8 ton uitgeven aan een huis op die locatie voor zoveel geld? Nee, bouw er een speels en bij de wijk passend gebouw dat bestaat uit max 4 woonlagen met 2-, 3- en 4-kamerappartementen voor starters of kleine gezinnen. Er is ruimte genoeg voor 10 appartementen. Een voorzetje: aan de buitenkanten 2 etages hoog, in het midden 4 etages hoog en daartussen aan beide kanten 3 etages. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in