De Krogt bij Sassenheim, waar het bedrijfsleven een industrieterrein in gedachten heeft

Bollenstreek – Het bestuur van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) vindt de ideeën van Bedrijfsleven Bollenstreek over nieuwe oost-westverbindingen en een nieuw industrieterrein in de streek ondoordacht.

Het bedrijfsleven wil de N207 ter hoogte van de Hillegomse watertoren doortrekken naar de N206 bij de Ruigenhoek. Deze weg gaat volgens het CHG dwars door het open bollenlandschap lopen en kost tientallen hectares bollengrond. Bedrijfsleven Bollenstreek denkt ook aan het aanleggen van een nieuwe weg parallel aan de ’s Gravendamseweg. Ongeveer bij het Soldaatje zou deze dan afbuigen naar de bollenvelden bij De Engel, en vandaar oostwaarts lopen, dwars door de Rooversbroekpolder en over of onder de Ringvaart naar de A44. Ook een onzalig idee volgens het CHG, omdat wederom bollengrond en tevens een waardevol poldergebied verloren zullen gaan. Het voorstel voor een industrieterrein in het door de nieuwe weg ontsloten gebied bij Sassenheim betekent volgens het CHG ook een grote landschappelijke verstoring: “vanaf Noordwijkerhout tot aan de Ringvaart zal een breed industrieel lint verrijzen met veel asfalt en “dozen””.

Het CHG is daarnaast van mening dat de door het bedrijfsleven voorgestelde wegen, tunnels en andere voorzieningen onbetaalbaar en dus niet realistisch zijn.

4 REACTIES

  1. De hele bollen streek is al een zooitje.Dat is niet meer te redden je kan wel wegen aanleggen en laten stoppen in de vogel zang dan moet je ook zorgen dat je naar een Rijksweg kan zonder overlast te bezorgen aan allerlei dorpen waar je door heen moet .Het is toch een schande dat er zoveel verkeer over zo’n ,s Gravendamse weg rijd en dan onze provinciale weg die door loopt in de Vogelzang en Katwijk wat een ramp.Aanleggen die wegen .En als je bollen wil zien ga je maar naar de Noord .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in