Plannen in de maak voor onbeveiligde overgang

Hillegom – Het duurt nog een paar maanden, voordat er een definitieve oplossing is voor de onbewaakte spoorwegovergang aan de Frederikslaan. Dat liet wethouder Karin Hoekstra donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering weten aan raadslid Co Jansen (Fractie Co Jansen).

In 2019 liet ProRail al weten, dat binnen vijf jaar alle onbewaakte spoorwegovergangen gesloten moeten zijn, in verband met het grote gevaar van aanrijdingen. (Vijf onbeveiligde spoorwegovergangen in Bollenstreek binnen 5 jaar dicht). Vorig jaar raakte een 56-jarige man zwaar gewond bij de overgang aan de Frederikslaan; door de laagstaande zon had hij het rode waarschuwingslicht bij de overweg niet gezien.

Hoekstra liet weten, dat ze met ProRail een eerste gesprek heeft gehad. ,,Ze doen een landelijke actie om te kijken hoe die onbeveiligde overgangen weggaan of beveiligd kunnen worden. We zijn nog niet tot een conclusie gekomen, wat het gaat worden. Ik wil dit tot een goede uitkomst laten komen en wil voor de zomer met een idee bij u terugkomen om hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in