Noordwijk – De commissieleden kregen dinsdagavond een inkijkje in de nieuwbouwplannen van Museum Noordwijk. Voorzitter Leon Guijt van dit museum presenteerde enkele ontwerptekeningen.

Het museum wordt in omvang meer dan verdubbeld, met 1.000 m2 aan vloeroppervlak. Toekomstige bezoekers worden verwelkomd in een mooiere entree, er komen vaste zalen voor (wissel)tentoonstellingen en de 130 vrijwilligers zorgen voor ‘een vernieuwd museaal concept’. Op een wand komt een ‘interactieve video wall’ met een blik vanuit zee op het oude Zeedorp. Met beelden uit de loop van de tijd over Noordwijk. Ook wordt gezorgd voor een eigen ruimte om de Noordwijkse klederdracht uit de loop der eeuwen te tonen.

De vrijwilligers van het Museum Noordwijk hopen, dat met de veranderingen het jaarlijkse bezoekersaantal stijgt van 5.000 naar 25.000 mensen. En ook, dat hieronder veel kinderen zullen zijn, die niet kunnen wachten om bijvoorbeeld de ‘stijlkamer’ en ‘educatiezolder’ te mogen bezoeken. De totale kosten voor de verbouwing en inrichting bedragen 2,16 miljoen euro. Een groot deel van dit bedrag haalt het museum binnen via fondsen en sponsoren. Ook de gemeente draagt een steentje bij.

2 REACTIES

  1. Die architect en bouwer die willen wel maar open terrassen getekend? Wie zegt dat die ooit nog open gaan? De plannenmakers moeten hier eerst op anticiperen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in