Noordwijkerhout – Buitenplaats de Strandwal in Noordwijkerhout en HVR Werk en Vrije Tijd in Nootdorp starten een samenwerking op voor dagbesteding. Deze dagbesteding is bedoeld voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking die graag buiten willen werken.

Buitenplaats de Strandwal is een boerencamping op voormalig bollenland. De voormalige bollen- en bloemenkwekers Wim en Peter Brama gaan hun ‘oude werk’ weer oppakken met de dagbesteding. Vanaf 2022 worden de agrarische activiteiten bedrijfsmatig voortgezet in een sociale onderneming/

2 REACTIES

 1. Beste Aarnoudse.
  Ik ken de verhalen…..dat zeker.
  Maar nu de andere kant van deze medaille.
  De meeste particuliere initiatieven in dagbesteding worden – met succes – opgezet door zorgwerkers die een stap verder willen gaan dan in dienst van een instelling werken, waar veel gemeenschapsgeld wegvloeit naar Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen, regiomanager, locatiemanager, kwaliteitsmanager en waar soms nauwelijks geld overblijft voor de dagbesteding van hun clienten. Daar worden zij mee geconfronteerd en daar worden zij soms verdrietig van.
  Én verkijk u niet op de “mega-winsten”, hè!
  Een gemiddelde locatiemanager verdient 4500 tot 5000 per maand, een gemiddelde zorgmanager tussrn 5000 en 7000 per maand, exclusief hun 13e maand!
  Bij de invoering van de WMO in 2015 werd door adviesbureaus berekend dat (van het door het rijk toegekende dagbestedingsbudget) destijds ca. 42% wegvloeide en helemaal niet bij de dagbestedingslocatie terechtkwam.
  Die rapporten zijn denk ik, nog wel te vinden op internet.
  Natuurlijk zullen er excessen zijn (helaas wel) maar de meeste zorgondernemers verzorgen hele leuke dagbesteding tegen exact dezelfde WMO-tarieven (of WLZ-tarieven) als die instellingen hanteren.
  Niet meer en niet minder.
  En dan is het aan de cliënten en hun mantelzorgers/begeleiders om te beoordelen of deze zorg beter, slechter of even goed is als die van de grotere instellingen, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in