Noordwijk/ Noordwijkerhout – De plantsoenen in Noordwijkerhout worden opgeknapt. 10.000 nieuwe planten geven straks een frisse en groene aanblik en bieden de natuur nieuwe kansen.

Een deel van de plantsoenen in Noordwijkerhout staat er slecht bij. Daarnaast willen de planten niet goed groeien. De gemeente hoopt met deze actie de natuur in de omgeving een boost te geven. Het bedrijf firma Duijndam is inmiddels begonnen met het leeghalen van de 1e rotonde op de hoek van de Doctor Schaepmanlaan met De Savornin Lohmanstraat.

1 REACTIE

  1. Heeft het bestuur gedacht aan een integraal plan voor de hele gemeente waarbij de plantsoenen en vooral ook de rotondes een gelijke en rustige uitstraling hebben? Dit lijkt mij voor de zo innig omarmde kuuroord status van onze badplaats ook geen verkeerd idee. Het is nu vaak een allegaartje en vooral rommelige bende zonder een duidelijke lijn van herhaling en herkenbaarheid. Het gaat hier om de entree en het visitekaartje van ons dorp en daar kunnen we echt mee scoren!
    Mooie ingerichte perken met inheemse en vooral lokale/regionale beplanting, dat zal het ook makkelijker maken op de zandgronden en kans van slagen is veel groter. Het zou geweldig zijn als we een golf van groei, bloei en groen (met veel dennen) door de dorpen zien slingeren. Goed voor de inwoners, warm welkom voor de bezoekers en toeristen en vooral noodzakelijk voor de biodiversiteit.
    Echt een goed doordacht, fraai en haalbaar plan. Smaken verschillen, maar ik word niet bepaald gelukkig van de schamele en vooral makkelijk in onderhoud ingerichte bermen en rotondes. En vooral de grote verscheidenheid is een doorn in het oog. Wees creatief, maar reëel. Kan de gemeente hier iets meer over delen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in