Noordwijk – Platform Initiatief Noordwijk (PIN) wil dat ruimtelijke ordeningsplannen van de gemeente eerst met alle betrokken bewoners worden overlegd voordat deze plannen worden uitgewerkt. Dat schrijft PIN in een brief aan het college van de gemeente Noordwijk. De gang naar de rechtbank vindt het platform noodzakelijk.

PIN wordt regelmatig benaderd door bezorgde inwoners van Noordwijk. Veelal betreft het bezorgdheid dat plannen voor ruimtelijke ontwikkelingsprojecten hun leefomgeving aantasten. De plannen zijn vaak al in een stadium dat inspraak en overleg over alternatieven niet meer mogelijk zijn.

Platform Initiatief Noordwijk heeft de gemeente meermaals te kennen gegeven dit geen goede procedure te vinden. Dit geldt volgens het platform helemaal wanneer bekend is dat er betrokken bewoners zijn die willen meedenken over hun eigen leefomgeving, zoals bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het Julianahofje en Groot Hoogwaak.

3 REACTIES

  1. Top initiatief! De gemeente heeft haar mond vol over burgerparticipatie, maar ze onderneemt zelf geen stappen. Echte en tijdige burgerparticipatie zou veel tijd en geld besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in