Foto PB

Noordwijk – Het huidige verdeelsysteem voor huurwoningen moet op de schop, zo stelde een meerderheid van de Noordwijkse gemeenteraad dinsdagavond, naar aanleiding van een voorstel van CDA-raadslid De Mooij.

Het huidige verdeelsysteem voor sociale huurwoningen hangt voor het grootste gedeelte af van de inschrijfduur. Dat is nadelig voor mensen, die op korte termijn een huurhuis willen hebben, bijvoorbeeld mensen met kinderen, die in een scheidingssituatie zitten.

De raad pleit voor een nieuw systeem, waarbij dit soort ‘urgente gevallen’, maar ook starters op de woningmarkt, eerder in aanmerking komen voor een nieuwe woning. Mensen die actief zoeken kunnen in dat nieuwe systeem dan meer punten verzamelen, maar ook kunnen er punten afgetrokken worden, als mensen een uitnodiging tot bezichtiging van een huis afwijzen. Wethouder Theo Alkemade gaat dit voorstel met andere bestuurders in de regio Holland Rijnland bespreken.

3 REACTIES

 1. Uw gaat mij vertellen, dat ik mijn opgebouwde inschrijfjaren, in de prullenbak kan gooien?ik wacht al jaren op een betaalbaar,
  doorstroomwoninkje.
  Als u kleine betaalbare 1 pers. huisjes had gebouwd, had ik mijn huidige woning, allang verlaten voor een gezin,
  en vele met mij!!!!
  Ik val van de ene verbazing in de andere, met deze gemeenteraad.
  Het afgebroken oude postkantoor op de dorpstraat hadden ook voor starters ingericht kunnen worden,
  maar dat is natuurlijk te armmoedig voor een kuuroord gemeente in spe.

 2. Er zijn de laatste jaren diverse woningen toe gewezen aan asiel zoekers die allemaal voorrang hadden op de gewone zoeker en nu moeten de gescheiden mensen weer vorang hebben en iemand die netjes zit te wachten kan het vergeten ..maar mensen laat je niet blij maken met een dode mus want dit zijn weer verkiezings praatjes dan wordt er weer van alles beloofd Want het CD A os bang dat ze veel stemmen gaan verliezen na zo’n rampen jaar .Die zijn toch niet meer geloofwaardig.

 3. Dit is juist in het verleden afgeschaft. Weet u hoeveel mensen scheiden? Hoeveel misbruik in het verleden daarvan gemaakt is. Dit stopt doorstroming en starters kunnen nog langer wachten. Er moet gebouwd worden. Overigens een lokatie die de gemeente in eigen beheer had, de oude gemeentewerf, is geen enkele sociale woning gebouwd. Dit is weer popie jopie gedrag waarvan de verantwoordelijk bin andere ligt en er niets wordt toegevoegd aan sociale huisvesting. De bevolking neemt toe, betekent ook dst er meer huizen nodig zijn. Je geeft de een voorrang ten koste van de ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in