Noordwijk – De hulp, die het college van burgemeester en wethouders heeft geboden aan een 76-jarige inwoonster, die dakloos dreigde te raken, heeft geleid tot opgetrokken wenkbrauwen bij GroenLinks.

Fractievoorzitter Louis Koppel van die partij wil weten: ,,Wat is de motivatie van het college geweest om zich in deze zaak te mengen en actief mee te werken aan een oplossing voor huisvesting van deze mevrouw? Waarin onderscheiden de omstandigheden van deze mevrouw zich tot andere urgente woningzoekenden die van de ene op de andere dag op straat staan en dus geen dak boven hun hoofd meer hebben?

Koppel geeft aan: ,,Door de bemoeienis van het college met bovengenoemde crisissituatie lijkt het college een ‘spoedzoeker’ onder specifieke voorwaarden nu ook te erkennen. Is het college zich bewust dat door de actieve rol die het college heeft gespeeld bij het vinden van een oplossing voor deze mevrouw, zij verwachtingen schept voor andere urgente woningzoekenden?’’ Het GroenLinks raadslid roept het college op, om de problemen van spoedzoekers te ‘erkennen’.

2 REACTIES

  1. Het is ook nooit goed bij dhr.Koppel, nu wordt deze vrouw geholpen en bemoeit het college zich er weer mee! ieder geval zal individueel moeten worden beoordeeld.

  2. Er zit nog wel een betje verschil in tussen een mvr van 76 en een stel die na een paar jaar uit elkaar gaan mnr Koppel want daar zijn geen huizen voor aan te slepen ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in