Foto: archief

Noordwijk – Gemeenteraadslid Wally Rodenburg (NZLokaal) maakt zich zorgen, dat er deze zomer geen evenementen georganiseerd kunnen worden.

Hij roept het college van burgemeester en wethouders daarom op, om met organisatoren van ‘kleine evenementen’ in gesprek te gaan. Waarbij gekeken wordt of het mogelijk wordt om later dit jaar, wanneer de coronaregels afgezwakt zijn, toch nog activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Rodenburg hoopt, dat het college in mei een ‘evenementenperspectief’ kan bieden.

10 REACTIES

 1. Gewoon doen, Rutte zei in april 2020 zelf: “Als we er geen zin meer in hebben dan stoppen we met deze maatregelen” En dat was toen iedereen nog echt bang was en er werd aangenomen dat 8% van NL zou sterven, al snel bleek dat 0,20% te zijn boven de 70 jaar. Met de kennis die we inmiddels hebben kunnen we het uitgangspunt aannemen dat er gewoon wel iets kan. Deze uitspraak van april 2020 schept een precedent waar elke burgemeester zich op kan beroepen, als ze maar willen. Wie houdt ze tegen? Beste burgemeester Verkley, maak van Noordwijk naast een kuuroord tevens een mooie vrijhaven waar tenminste nog wel iets kan. Biedt uw burgers perspectief, we hoeven niet te wachten op een vaccin voor een virus waaruit blijkt dat 98% zich moet laten testen of ze het überhaupt wel hebben.

 2. Leuke verdraaide zin van @fred. In antwoord op kamer vragen of over de tijdelijkheid van maatregelen, heeft Rutte geantwoord: “Als ze geen zin meer hebben dan stoppen we met deze maatregelen.” “Ze” verwijst hier naar de maatregelen om de contactmomenten tussen mensen te verkleinen. Het virus verspreid zichzelf niet maar de mensen verspreiden het virus. Het perspectief naar een vrijhaven hebben we dus zelf in hand. Ik ben geen voorstander om vooraf in te schatten hoeveel doden of zieken een evenement mij waard is.

  • Iedere lezer kent inmiddels de mening van Fred, mbt Covid-19 en de coronamaatregelen, deze worden bij ieder commentaar duidelijk door hem naar voren gebracht

   • Als jullie jezelf willen blijven opsluiten dan zal ik dat respecteren.. respecteer dan ook een andere mening. IK wil jullie over 3 maanden nog eens horen, kijken of jullie er nog steeds zo in geloven.

    • Beste Fred, ten 1e: ik sluit mij niet op en leef mijn leven met respect voor een ander, dat jij een andere mening hebt prima, we leven gelukkig in een vrij en democratisch land en niet in een dictatuur, mensen die dit denken moeten zich eens gaan verdiepen in de geschiedenis en niet alles klakkeloos overnemen van Internet, waarop ieder zijn of haar waarheid kan posten zonder hierop commentaar te krijgen. In Nederland zijn er zoveel zgn.deskundigen die overal verstand van hebben, ik heb toch meer vertrouwen in de specialisten, die overigens ook fouten kunnen/mogen maken.

    • Ik respecteer meningen van anderen. Het is alleen jammer dat je begint met feiten te verdraaien en daar een mooi retorisch verhaal van maakt. Natuurlijk komt er dan een andere conclusie uit waar jij je mening op baseert. Ik hoop wel dat je ook de maatregelen en/of keuzen respecteert die mogelijk uit het overleg met het college komt voor het organiseren van kleine evenementen.

     • Nogmaals, zonder er allemaal dingen bij te opperen die ik helemaal niet beweer, ik hoor jullie wel over 3 maanden als blijkt dat de boel nog steeds doodstil en op slot zit, gaan jullie zitten treuren en afwachten, ondertussen bouw ik mijn eigen feestje.

    • Jouw verhaal hangt van beweringen en aannames aan elkaar, ik treur niet en wacht niet af, maar ik wens je wel veel plezier op jouw feestje, al dan niet met vrienden!

     • @andere jan. Het enige om hier uit te komen is om het gewoon zelf te doen en de behoefte hieraan met lokale bestuurders op de juiste waarde te schatten, een burgemeester is bevoegd om in hun gemeente kleine initiatieven toe te laten of je het nou wilt of niet.

 3. Een bibliotheek mag niet open een boek winkel mag geen kaarten verkopen maar wel een evenement organiseren waar heb je het over dit is makkelijk scoren .Maak je maar sterk voor andere dingen zoals mensen die hun huis worden uit gezet .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in