Foto Google Streetview

Noordwijk – De initiatiefnemers voor het bouwen van een waspeencentrum hebben een advocaat ingeschakeld om de gemeenteraad te overtuigen met hun plan in te stemmen.

Advocaat Mr. S. Makaal van Dommerholt Advocaten geeft in een lange brief aan, dat op de locatie aan de Leidsevaart 228a ‘gewoon weer een transportbedrijf terug kan en mag komen als er geen omgevingsvergunning voor een waspeencentrum wordt verleend’. Over de verkeersveiligheid meldt de advocaat: ,,Er mag zeker aandacht zijn voor de verkeersveiligheid, maar dat kan in redelijkheid nooit zover gaan dat er in de praktijk geen gebruik meer zou kunnen worden gemaakt van de bestaande planologische mogelijkheden.’’

De advocaat vindt niet, dat het waspeencentrum op een bedrijventerrein thuis hoort. ,,Het buitengebied is in het algemeen voorbehouden aan agrarische bedrijven. Daarnaast wordt in bepaalde mate ook ruimte geboden voor ‘aanverwante’ bedrijven. Op het bedrijfsterrein is het omgekeerd.’’ Volgens Makaal is er ‘in de wijde omgeving van Katwijk geen enkel goed alternatief te vinden’. Wel geeft Makaal toe, dat de bouwhoogte ‘net iets boven de 10% uitstijgt’ van de toegestane bouwhoogte. De regionale plannen om van de Trekvaart een Belevingsroute te maken, vindt de advocaat ‘volstrekt niet relevant’.

4 REACTIES

  1. Die advocaat heeft zeker geen kinderen die dagelijks naar school moeten over de Leidse vaart .En wat hij niet relevant vind daar hebben wij niks mee te maken .Het is al druk genoeg op dat stukje weg .Weet je hoeveel fietsers er in de zomer overheen gaan het is nog een van de mooie route die je met de fiets kan maken .Een gebouw neer zetten van 12 meter hoog dat is mooi .Er zitten ook bedrijven die wel eens de zooi op moeten ruimen .En laat hem lekker die worden in de noord wassen daar is nog ruimte zat.

  2. Maar het pand van 12 meter hoogte is een bezwaar..maar dat laatvdie advocaat even buiten beschouwing, gemeente trap er niet in.

  3. Een prachtig plaatje wat deze advocaat schetst. Trap er niet in gemeenteraad, ga ter plaatse kijken dan zie je dat zo,n gebouw daar helemaal niet past. Heb daar al eens gefietst en komt er zo,n grote vrachtwagen aan ga de berm maar in. Deze weg en straks die nieuwe brug en een rotonde en veel fietsende kinderen is absoluut geen goede lokatie voor zo,n bedrijf. Je kan op ongelukken wachten. En dan 12 meter hoog waar is dat voor nodig? Nee gemeente laat je niet in slaap sussen.

  4. Een industrie terrein is de enige geschikte plek, veel steen en gebouwen wat normaal is en ook is geaccepteerd.
    Zo’n groot waspeen gebouw in de vrije natuur is geen gezicht en verpest het uitzicht. (Horizonvervuiling).
    Ook zal het onveilig zijn voor voetgangers en fietsers zeker de schoolgaande jeugd zal problemen ondervinden.
    Dus Gem Raad laat u niet chanteren met de opmerking v/d advocaat betreffende transportbedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in