Open dag bij tiny house in Noordwijk, eerder dit jaar (Foto Richard van Egmond)

Noordwijk – De tiny house beweging verhoogt de druk op het gemeentebestuur van Noordwijk.

Enthousiaste tiny house gebruikers roepen Noordwijk op om mee te werken aan locaties voor mensen die graag klein en duurzaam willen wonen. Zelf probeerden ze vier jaar geleden tevergeefs een ‘Tiny Living project’ in Noordwijk op te richten. Om hun droom te verwezenlijken, heeft het gezin anderhalf jaar in een Tiny House in Delft gewoond.

Heimwee bracht de familie weer terug naar Noordwijk. Inmiddels wonen de ouders met hun twee zonen daar in een gewoon huis. Ze bieden de raads- en collegeleden aan om te praten over hun ervaringen en vragen over het tiny wonen te beantwoorden. In de hoop, dat het gemeentebestuur meewerkt aan de komst van meer tiny houses.

5 REACTIES

    • Deze wachten ja…maar liften alleen mee met de strijd van de mensen die een hoop investeren en veel energie steken en zelf met creatieve ideëen komen.. wat doen de woonwagenbewoners? Vangen die ook het regenwater op waarmee ze douchen en voor de rest alles zonneenergie en alles binnen de 3500kg? Met deze strenge criteria onderscheiden de tinyhousecommunity zich. Het wordt tijd dat de gemeenten dit onderscheid en criteria ook toetsen.

      • Ik ben geen woonwagenbewoner en vang niet het regenwater op voor te douchen, heb wel zonnepanelen, op het moment dat er misschien kinderen komen, is het kleine huisje niet meer geschikt en is er ook voor deze groep een grotere woning nodig, en of dan alles nog steeds binnen de 3500 kg blijft? maw beetje flauw om te denken dat woonwagenbewoners geen oog hebben voor het milieu, zoals al eerder door mij aangegeven iedereen heeft een reden!!

        • Een tinyhousebewoner is juridisch gezien ook een woonwagenbewoner.. kun je je context wat beter toelichten? En niemand verbied tinyhousebewoners kinderen te verwekken, het is ook lekker knus zo’n huisje. Een voorwaarde voor tinyhouse is gewoon dat ze flexibel zijn bij evt. verhuizing met of zonder kids…

  1. En dan de spoedzoekers en dan de starters en dan de asielzoekers (willekeurige volgorde) en dan…………., zo heeft iedereen een voor hem/haar geldende reden om in aanmerking te komen voor een woning!! Noordwijk en ook Nederland zijn vol aan het raken! Ook met het volbouwen van Bronsgeest redden we het niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in