Foto PB

Hillegom – Een deel van de gemeenteraad wil niet meer, dat de gemeente Hillegom in 2030 energieneutraal wordt. Die ambitie lijkt te hoog gegrepen, zeker nu het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland die energieneutraliteitswens ook pas na 2030 wil hebben.

VVD-fractievoorzitter Buijck gaf donderdagavond aan: ,,Die ambitie gaan we niet redden. Doe maar normaal en probeer de dingen te doen, die je kunt doen.’’ De fractie Jansen was het hier mee eens.
Net als wethouder Hoekstra: ,,Toen we de duurzaamheidsambities vaststelden in 2018, hadden we nog niet door welke ontwikkelingen daarvoor in gang gezet zouden moeten worden. Ik verwacht dat we komend jaar een wat realistischer doelstelling kunnen krijgen. We moeten kijken, wat lokaal kan, rekening houdend met zaken als woningen, bedrijventerreinen en infrastructuur.’’

Het CDA en GroenLinks lieten al weten, het hier niet mee eens te zijn.

1 REACTIE

  1. ‘Doe maar normaal’: het is te hopen dat het klimaat dan ook weer ‘normaal’ gaat doen. Zo niet, dan getuigt het ook van realiteitszin om alvast financiële reserves te gaan vormen voor maatregelen ter bestrijding van de gevolgen van een snel opwarmend klimaat. Kosten, die nu worden uitgespaard door de energietransitie op een laag pitje te zetten, zal je in de toekomst in veelvoud moeten gaan maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in