Foto Mirjam Rutten

Noordwijk – Bruisend Noordwijk wil dat het college van B&W in overleg met de stichting “Waarom Weg” komt met een alternatief handhavingsplan voor de paardenweitjes. Of liever nog: een generaal pardon.

In de gemeenteraadsvergadering van 18 mei wordt hiervoor een motie ingediend door de partij. Bruisend Noordwijk constateert dat er vanuit de samenleving en in het bijzonder de “hobbyboeren” veel weerstand is tegen de wijze, waarop door de Omgevingsdienst West-Holland wordt opgetreden tegen het strijdig grondgebruik. Bovendien gaat volgens de partij vaak om kleinschalige projecten.

Het gaat dan om grond, die formeel is bestemd tot bollengrond, maar in de praktijk wordt gebruikt als dierenweide, volkstuin, hakhoutbos, privétuin of boomgaard.

5 REACTIES

  1. Prima, maar er ontstaan nu op sommige plaatsen geen paardenweidjes maar complete maneges waar in vroegere tijden de eigenaren van Maneges de Barnhoeve en Meeuwenoord jaloers op zouden zijn geweest, bv hoek Northgodreef/Duinweg, hier kan bijna het CHIO NOORDWIJK worden georganiseerd

  2. Maar pak dan wel de paardenpoep overlast aan als ze een stukje gaan rijden. Bij honden gaat dit redelijk goed. Dus invoering van een opruimplicht en controle hierop zou fijn zijn!

  3. Paardenweitjes hoek Nortghodreef/ Duinweg bestaan al tientallen jaren in de huidige hoedanigheid. Nooit heeft er een kraai naar gekraaid en sinds een aantal jaar komt men blijkbaar bollengrond tekort. De paardenweitjes en allerlei andere hobbyisten zijn nu de dupe van het naarstig zoeken naar stukjes bollengrond die totaal onrendabel zijn en nooit bollengrond zullen worden.
    Jammer dat het zo gaat in Noordwijk.
    Laat mensen genieten van hun hobby.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in