Foto Doe Mee met PMD

Teylingen – De invoering van de aparte containers voor de inzameling van plastic, blik en drinkpakken is in de gemeente Teylingen een groot succes.

Eind vorig jaar heeft de gemeente Teylingen inwoners in de gelegenheid gesteld om, naast de bestaande containers voor gft- en restafval, ook een aparte container voor de inzameling van zogenaamd PBD-afval aan te vragen. De bedoeling was door het gebruik van deze containers de hoeveelheid restafval verder terug te brengen. Hoewel het mogelijk blijft om het PBD-afval ook aan te bieden in plastic zakken, gaf ongeveer de helft van het aantal huishoudens in Teylingen vóór 1 november aan zo’n aparte PBD-container te willen ontvangen. Deze werden in december door de gemeente aan de betreffende huishoudens geleverd. Volgens wethouder Heleen Hooij (Trilokaal) hebben sinds november echter nog eens 800 huishoudens laten weten dat zij toch ook graag een aparte PBD-container zouden willen ontvangen. Voor de gemeente was dat aanleiding om nog eens 1300 van deze containers te bestellen. Deze nieuwe containers moeten volgens Hooij nog door de fabrikant geleverd worden, waarna de containers door de gemeente aan de huishoudens die deze besteld hebben ter beschikking zullen worden gesteld. Vanwege het grote aantal bestelde containers is hierin wel wat vertraging ontstaan, zo liet Hooij de raadscommissie DEB donderdag weten.

De verwachting van de gemeente Teylingen is dat nog meer huishoudens zich zullen melden voor het gebruik van de aparte containers van 180 liter voor de inzameling van plastic, blik en drinkpakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in