Warmond – In de zevende wedstrijd van de KPN marathoncompetitie reed Iris van der Stelt (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl)  naar zilver en Leander van der Geest (WIJC en marathonploeg De Haan Westerhoff) naar brons. De wedstrijd in Deventer zaterdag begon niet voor iedereen rustig door de problemen op de weg met sneeuw en gladheid. Leander van der Geest moest in de auto al beginnen met omkleden en startte zonder warming-up. De winnares van de damescompetitie. Kelly Schouten, twijfelde onderweg  of ze Deventer wel zou halen, maar de adrenaline hielp haar naar de zege.

Bij de heren Beloften was de overwinning voor Engbert de Vegt, die op twee ronden voor het einde zag dat de mannen in het peloton naar elkaar keken terwijl hij een ruime bocht voorsprong had. De Vegt ging er vol voor en had nauwelijks door dat achter hem Leander van der Geest toch nog dichtbij kwam met de Fransman Timothy Loubineaud in zijn kielzog.  De Fransman eindigde als 2e, Van der Geest werd 3e. Kees Heemskerk (WIJC) reed naar een mooie 9e plaats.

Bij de dames reden Iris van der Stelt en Lisa van der Geest zeer aanvallend omdat zij wilden proberen hun mkbasics-ploeggenoten, Manon Kamminga en Merel Bosma, goed te lanceren voor de zege. Dat lukte niet omdat de ploeg van Palet Schilderwerken ook de koppositie wilde hebben en in die strijd viel de trein van mkbasics uiteen. Kelly Schouten (Ziuz) kwam buitenom, kon nog langs Manon Kamminga en ze schoof de punt van haar schaats naar voren. Op de uitslag moest even gewacht worden zo dicht zaten de dames bij elkaar: Schouten was toch de snelste geweest, Van der Stelt tweede en Kamminga derde. Lisa van der Geest finishte als 34e, haar zus Loesanne van der Geest (WIJC en marathonploeg Nedflex) werd 25e.

Anne Leltz uit Voorhout (WIJC en marathonploeg Monalyse) reed op zaterdag de marathonwedstrijd voor de Regiotop Dames in Deventer over 50 ronden en eindigde daar op de 24e plaats. Op zondag 10 december reed Anne Leltz in Utrecht in de 5e wedstrijd van het 6-Banen Toernooi naar de vierde plaats.

@schaatspeloton.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in