Archieffoto: @schaatspeloton

Warmond – Leander van der Geest (WIJC en team Sportchaletl Viehhofen) stond weer op het podium, nu op de 2e plaats.  In een kopgroep van zeven mannen was de overwinning  in Heerenveen voor Ronald Haasjes. Deze rijder van Team ZiuZ versloeg in de eindsprint Leander van der Geest en Remon Vos die derde werd. Voorhouter Mark van der Hulst (NIJC) werd vierde.
Leander van der Geest blijft eerste in het tussenklassement en zal daarom op zaterdag 17 november, op de IJsbaan van Haarlem voor de 5e competitiewedstrijd, starten in het oranje leiderspak. Kees Heemskerk (WIJC en Groenhartsport) viel met zijn 21e plaats net buiten de punten. Yves Vergeer (WIJC en Okay fashion & jeans) eindigde op de 26e plaats.

Bij de Dames Topdivisie zegevierde Irene Schouten (Royal A-ware) voor de derde keer dit seizoen. Zij was een keer afwezig omdat zij meedeed met de kwalificatiewedstrijden langebaan. In de sprint van een kopgroep van zeventien vrouwen was Schouten net iets sneller dan Imke Vormeer (Team Palet Vastgoedonderhoud) en Iris van der Stelt (WIJC en Team mkbasics.nl).  Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) finishte als 19e, Anne Leltz (WIJC en A6, groot in auto’s) werd 33e. Van NIJC werd Denise van der Hulst 14e.

Ook regionaal werden er marathonwedstrijden gereden. Het 6-banentoernooi is op 21 oktober in Utrecht van start gegaan en de tweede wedstrijd op zaterdag 10 november werd in Den Haag verreden. Winst was er na 50 ronden  bij de C divisie voor Niels Boele (WIJC). Tom Leltz (WIJC) werd 21e en Sjors Handgraaf (WIJC) 27e.  Stann van der Hulst (NIJC) werd 2e.  Bij de dames eindigde Socha Zuiderduin op de 23e plaats in de wedstrijd over 35 ronden.
Sjors Handgraaf is net terug uit Burkina Faso waar hij een zilveren medaille won in de  Tour du Faso. Na ruim 1100 km in 9 dagen had hij slechts 13 seconden achterstand op de nummer één, Mathias Sorgho. Het fietsteam van Sjors Handgraaf, Global Cycling Team, stond in het eindklassement 3e.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in