Voorhout – De politie heeft aangekondigd extra te controleren op de verkeersveiligheid rond de Nagelbrug. Eventuele bekeuringen zijn extra hoog omdat er ‘werk in uitvoering’ is.

Gebleken is dat veel verkeersdeelnemers zich niet houden aan de omleidingen ter plekke. Zo keert 95% van het verkeer bij de Sportlaan (Sportpark Elsgeest) om zo de Herenstraat in te kunnen rijden. Dan hoeft men niet helemaal door te rijden naar de rotonde bij AKZO om daar “legaal” te kunnen omkeren. 99% van het verkeer dat vanuit de Herenstraat naar de A44 wil, rijdt rechtdoor de Rijnsburgerweg op, om vervolgens te keren of rijdt de Leidsevaart op.

Door de omleidingsroutes niet te volgen stroopt het verkeer regelmatig onnodig op, met kans op aanrijdingen.

5 REACTIES

  1. Dat zal eens tijd worden.
    Heel irritant als auto’s stoppen om af te slaan en te keren. En de boel ophouden.
    Doorrijden kost helemaal 3 min. extra.
    Ga dat dan eerder van huis.

  2. Toch logisch dat mensen keren?? Je gaat toch geen drie minuten omrijden, als je kunt keren??? Dus al dat verkeer, mag zo ver omrijden, omdat jij het irritant vindt om even te remmen? Zo’n oponthoud is het niet. Ik begrijp die rare tijdelijke rotonde helemaal niet. Waarom hebben ze het niet zo gemaakt dat je gewoon vier kanten op kan? En als dat blijkbaar niet kon, waarom mag je dan niet linksaf bij het sportpark, wat normaal gesproken een legale afslag is, om te keren? Verkeer erachter moet even remmen. Nou vreselijk zeg. Dat moet je toch ook als mensen naar de voetbal willen?? Ik rijd daar meerder keren per dag. Elke keer drie minuten moeten omrijden, is wel degelijk heel vervelend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in