Politie en Halt geven les op Fioretti College in Lisse over geldezels

Lisse – Voor het Fioretti College in Lisse stond dinsdagochtend een Mobiel Media Lab. In dit voertuig geven de politie en Halt les over geldezels. De lessen zijn voornamelijk voor scholieren uit de onderbouw.

Vorig jaar zijn op het Fioretti College in Lisse meerdere scholieren gebruikt als geldezel. Het is dan ook geen toeval dat het Media Lab naast Hillegom ook Lisse aandoet. Een geldezel is meestal een jonger iemand die tegen betaling geronseld wordt om zijn of haar bankrekening beschikbaar te stellen aan een crimineel. Daar wordt het geld van het slachtoffer op gestort en heel snel daarna vanaf gepind. Dit heeft ook gevolgen voor de geldezel.

En juist deze gevolgen proberen ze te leren aan de scholieren, vertelt wijkagent Marco van Maris. “De scholieren weten vaak niet dat er ook gevolgen zijn voor zichzelf. Dit kan zelfs voor straffen zorgen, of dat je bankrekening voor een lange periode wordt gesloten”. Aan de hand van een quiz worden de jonge leerlingen kennis bijgebracht over geldezels of ‘money mules’. De kinderen reageren enthousiast op de quiz die wordt gepresenteerd door een Halt-medewerker. De interactieve manier van les geven lijkt te werken. Het Mobiel Media Lab is deze week in Hillegom, Lisse en Teylingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in