Foto: politie

Noordwijk – De politie werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.00 uur opgeroepen vanwege een vechtpartij op de Grent met ongeveer 20 personen. Op het moment van de vechtpartij verlieten meerdere bezoekers de uitgaansgelegenheden waardoor er een paar honderd personen op de Grent was. De vechtpartij was inmiddels onder controle toen agenten ter plaatse kwamen. Vanwege de grote groep stappers hielden enkele agenten toezicht en vorderden om de Grent te verlaten. De meeste personen gaven gehoor aan de vordering, maar een groep van ongeveer 100 jongeren liep richting de Hoofdstraat en was luidruchtig en baldadig. De jongeren richtten zich tegen de agenten, uitten beledigingen en gooiden even later met flessen en stenen. Hierop werden er meerdere agenten opgeroepen waaronder ook een hondengeleider. De jongeren werden hierdoor op afstand gehouden en weggestuurd. Een aantal personen uit de groep schold en bekogelde wederom de agenten waarna de politiehond werd ingezet. De groep rende uiteindelijk weg waarna de rust weer terugkeerde. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werd een aantal personen staande gehouden en de identiteit genoteerd voor het verdere onderzoek. 

Ook doet de politie onderzoek naar het onrechtmatig binnendringen bij een beddenzaak aan de Hoofdstraat. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden bij de politie Noordwijk via 0900 – 8844. Indien men anoniem wenst te blijven dan kan contact worden gezocht via 0800 – 7000.

8 REACTIES

 1. Geen aanhoudingen verricht?
  Wat blijft er over van de slogan “ handen af van onze hulpverleners”. Of geldt dat alleen met oud en nieuw?
  Aanpakken die raddraaiers en laten boeten, m.n voor de gedupeerden!!!
  Zo wordt ook nog eens wederom bevestigd dat de Grent niet meer passend is in deze tijd!

 2. Als idereen zich gedraagt op straat,dan is en blijft het leuk op de grent!
  maar het spreekwoord zegt ook dit!
  Als de drank is in de man,dan is de wijsheid in de kan.
  keihard straffen die lui.

 3. Politie staat erbij en kijkt ernàar als het deze zaak betreft. Opmerkelijk is het dat brave stappers dan wél een boete krijgen voor 10 meter fietsen op de stoep. Zo ziet u maar weer dat elk opstootje breed wordt uitgepakt en ze zelfs ”professioneel” laten verergeren om zo subtiel het draagvlak voor de harde horeca kapot te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in