Foto Politie

Bollenstreek – Het aantal politieteams in de Duin- en Bollenstreek gaat terug van drie naar twee teams.

Op veel plekken in het land lopen politieteams met zo’n 60 mensen aan personeel tegen problemen aan. Ook in de Duin en Bollenstreek blijkt het in de praktijk regelmatig moeilijk voldoende operationele slagkracht te organiseren en zelfstandig de kerntaken uit te voeren. Daarom worden de agenten herverdeeld over twee teams.

Eén team krijgt als werkgebied de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met het huidige bureau in Lisse als teambureau. Het andere team krijgt als werkgebied de gemeenten Noordwijk (inclusief het voormalige Noordwijkerhout) en Katwijk, met het huidige bureau in Katwijk als teambureau. Hierdoor verdwijnt wel het teambureau in Noordwijk, maar zal er een (kleinere) passende politielocatie met publieksfunctie blijven in Noordwijk.

5 REACTIES

  1. Nog meer inkrimpen je ziet nu al geen Politie meer op straat wat is dit voor een belijd het wordt steeds drukker en meer inwoners waar baseren ze dit op dat er minder misdaad is minder hard gereden wordt minder drugs ver kocht het wordt zo langzaam een vrij staat .En dan hebben ze het over hand haven .Als je nu de politie belt duurt het een half uur voor dat je iemand aan de lijn heb en dan nog uitleggen waar je woont en dan komen ze dan is de vogel al gevlogen Daar kunnen de agenten niks aan doen maar die regering die er nu zit wel want ze strooien toch met geld of dat het niks kost .Ze kunnen beter de agenten uit daden Haag en Scheveningen hier naar toe halen want die stijd is allang verloren.

    • Een vrijstaat waarin beweerd wordt dat het een politiestaat is… Op zich interessant…

      Maar al die bezuinigingen op politie, zorg en onderwijs zijn indd geen goed idee. Alle schaalvergroting ook niet, want daar wordt het gek genoeg in de praktijk duurder van.

  2. Ik ben het helemaal eens met Jan.De politie komt niet eens meer na melding van bv. drugsoverlast, bedreiging of mishandeling. En als ze komen dan iedergeval veel te laat.
    Hillegom wordt langzamerhand een poel des verderfs.

  3. Leren lezen Jan,waar staat dat er minder agenten komen? Alleen gaan ze de drie teams nu verdelen in 2 teams. Maar er komen niet minder agenten op straat. Alleen gaat het bureau Noordwijk dicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in