Foto: Facebookpagina Politie Noordwijk

Noordwijk – De Noordwijkse politie krijgt steeds vaker meldingen binnen dat er naakt wordt gerecreëerd buiten de daarvoor aangewezen gebieden. Daarom heeft men vorige week op de Facebookpagina een herinnering geplaatst: wie toch naakt op het strand zit kan een boete verwachten.

De gemeente Noordwijk heeft op het strand een aantal gebieden aangewezen als ‘naaktstrand’. Dat staat aangegeven met borden, meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

 

2 REACTIES

 1. Moet de politie ook handhaven tegen hondenbezitters die vrijwel altijd op het eb-strand de honden los laten lopen die op het hoger gelegen strand waan MENSEN liggen die MENSEN lastig vallen. Meestal zijn het intimiderende honden.
  De pest is dat de borden met de tekst “aanlijngebod honden” op het strand boven de vloedlijn staan. Dat kan natuurlijk niet anders, maar het hondenvolk grijpt die situatie aan door zogenaamd niet te weten dat die borden er stonden op circa 75 meter van de eb lijn.
  Wel frappant dat ze die honden gauw bij zich roepen als die enkele hardrijdende politiewagen (2x per dag) voorbij komt.
  Dat terugroepen gebeurt vrijwel nooit als een hond over je handdoek loopt als je in de zee een duik neemt.
  Pure beroving van vrijheidsbeleving die bij een strandbezoek hoort.
  Noordwijkse bestuurders gebruik even je hoofd om hier even over na te denken en de handhaving op dat gebied te intensiveren in plaats van de enkele naakte die buiten de alweer noordelijk opgeschoven borden op het strand plaats neemt.

 2. Gemeenten kunnen naaktrecreatie niet verbieden, alleen de rechter kan achteraf oordelen.
  De jurisprudentie omtrent art 430a Sr is elke gemeentelijke jurist bekend.
  Toch gaan gemeenten willens en wetens gewoon door met het intimideren van naaktrecreanten ook al is beboeten illegaal en in strijd met de wet.

  Indien u een boete oploopt buiten het aangewezen naaktstrand, deze niet betalen, maar contact opnemen met NFN.
  Uw zaak zal vrijwel zeker worden geseponeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in