De strandrups op een ansichtkaart.

Noordwijk – De stichting Outdoor4Disabled die met een strandrups vanaf Nederzandt ritjes maakt over het strand krijgt geen toestemming om te rijden op het strand. Vrijwilligers rijden met een speciaal gemaakt voertuig over het strand met mensen die dat zelf niet kunnen. De ontheffingsperiode om op het strand te rijden is echter per 1 mei 2019 afgelopen en een nieuwe ontheffing wordt niet afgegeven omdat het strand door de gemeente is aangemerkt als openbare weg. Politie, RDW en gemeente willen de ontheffing niet afgeven om uiteenlopende redenen. De gemeente verwijst door. De RDW kent het voertuig niet en kan het daarom niet keuren. De politie vereist een kenteken dat niet afgegeven wordt. Tijdens een ronde-tafelbijeenkomst van de gemeente Noordwijk vroeg stichtingsbestuurder Thomas Steenvoorden of de gemeente het voortouw neemt om knopen door te hakken. Help ons, aldus Steenvoorden. De strandrups had in 10 jaar tijd 18.000 gasten.

28 REACTIES

  • Een tractor heeft een goedkeuring conform de huidige wetgeving, er worden diversen proeven meegedaan voordat het een type goedkeuring krijgt voor op de openbare weg, de enigste oplossing is als zelfbouw laten registreren echter daar zitten ook heel veel haken en ogen aan.

 1. Strandrupsauto moet blijven! De mensen die zelf niet op het strand kunnen zijn afhankelijk van deze stichting en hun voertuig!
  Politiek doe er wat mee en geef een vergunning af !!

  • Neem jij dan ook de minder bedeelde mee die niet zelf kunnen. Denk dat je goednieuwe Jeep niet netjes blijft van die rollators en rolstoelen .

 2. Is dit die pannenkoek die toen bij de rijdende rechter was?
  (Zielig verhaal ophangen+vriendjespolitiek+schijt aan de rest=verdienen)

 3. Wat een belachelijke boel,het strand aanmerken als openbare weg?
  Is gewoon treiteren,er rijden zoveel langzame voertuigen zonder kenteken,wat een bullshit.

 4. Wat jammer als hij niet meer kan rijden! Wie wel eens is mee geweest met ouderen die niet meer op het strand kunnen komen en hun gezichten ziet en de verhalen hoort die weken te horen zijn na die tijd gaan…weet dat dit echt jammer is! Ik zal nooit de tranen vergeten van een mevrouw die lange tijd geen strand gezien had! Hopelijk komt er een oplossing voor deze prachtige beleving die zo’n grote groep mensen even de mooiste dag in hun kleine beperkte leefwereld geeft!

 5. Goedzo T v Mill, precies wat ik wil aangeven.
  Waarom die hoge brandstapels op Scheveningen wel? Enfin, daar stond nog een theemuts bij van de gemeente.
  Ik kan wel doorgaan met allerlei grappige woordspelinkjes, maar zoiets dient netjes, soepel en vooral kosteloos te worden afgehandeld.

 6. Zoveel plezier en vreugde wordt in 1 keer van tafel geveegd. Mijn ouders hebben het er nog over en het is al meer dan 5 jaar geleden dat zij mee mochten. Regels en wetten, maar uitzonderingen daarop zijn ook mogelijk. Zeker in dit geval.

 7. TUURLIJK! 3 belangrijkste partijen nemen het plezier wat deze mensen nog enigsinds hebben af. Ik hoop dat de mense in deze 3 partijen ooit ook zwaar gehandicap worden. Dan piepen wel anders. Nederland word met de dag zieker en egoïstischer zolang den haag en het koningshuis maar warm zit!

 8. Ik heb 1x voor mijn ouders en schoonmoeder en 1x voor een vriend met ALS gebruik gemaakt van de strandrups. Onvergetelijk!!!!!!!!. Deze personen konden gewoon nog even genieten langs het water. GEEF DE VERGUNNING!!!!!

 9. Het is echt te hopen dat er voor deze situatie op korte termijn een oplossing wordt gevonden.

 10. ONGELOFELIJK ! Dit kan toch niet waar zijn. Gemeente Noordwijk dit kunnen jullie de minder validen niet afnemen, echt niet! Jullie kunnen dit oplossen!

 11. Een prachtig mooie goedendoelenorganisatie!

  Maar hoeft een goedendoelenorganisatie zich niet aan regels te houden!?

  Zijn de reageerders die nu zo kritisch zijn op de instanties ook zo meegaand en vergevingsgezind als er ongelukken gebeuren en achteraf blijkt dat het allemaal niet aan de regels voldeed?

  Volgens mij hebben de mensen van deze stichting boter op hun hoofd. De instanties staan niet boven de wet, dus kan je ook niet van ze vragen dat je als stichting de wet mag overtreden. Dat zou toch de omgekeerde wereld zijn?

  Altijd makkelijk om met je vinger te wijzen naar instanties, maar als zo vaak ligt een oplossing bij jezelf, alleen kost het misschien geld of moet je er wat moeite voor doen of gewoon eerst kijken wat de regels zijn.

  Als je dan ziet hoe snel er na dit artikel een 2e artikel is gepubliceerd waar al een oplossing in genoemd staat, komt dit artikel op mij over als onnodig stemmingmakerij ten koste van de instanties.

 12. bij het verstrekken van een vergunning kan daar ook een regelement/voorwaarden worden gegeven en dit evalueren zodat het voor iedereen plezier en veiligheid oplevert, maak van onze streek nou een plek waar dit wel kan.

 13. Ten eerst er is er geen een die de regels kent en die beslissen over een strand rups .En als iets gekeurd is kan er altijd wat mis gaan .Ik heber zelf in gereden ten eerst gaat hij niet harder dan 25 km per uur en tentweede heb ik nog nooit zo n stabiel voertuig meegemaakt .Mn R de Boer want als het over het strand gaat dat lijkt nu wel een snel weg aan auto’s .Doe daar maar iets aan gem .En al die voertuigen van de redingsbriegrade zijn die wel gekeurd .Een ongeluk is nooit uit te sluiten.Nederland gaat kapot aan alle regels .Mnr de Boer.

 14. Lijkt me ingegeven door de problemen met de Stunt en dus de huiver voor niet gekeurde voertuigen. Als de overheden stellen dat het strand openbare weg is moet er een oplossing mogelijk zijn. Want op een openbare weg mag onder voorwaarden gereden worden:
  eisen t.a.v. voertuig; snelheid(begrenzing); en bekwaamheid chauffeur.
  Kentekenregistratie zou inhouden dat dit voertuig ook elders zou mogen rijden. Dat lijkt me een ondoelmatige eis van de Politie.
  Past m.i. niet bij een specifieke ontheffing voor wat in wezen een beperkt evenement is, dat in goed overleg nog nader begrensd zou kunnen worden.
  Tot tevredenheid van ieder misschien.
  Moeizaam blijkbaar, overleg met drie instanties
  Jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in