Foto: omroep West

Sassenheim/Oegsgeest – Een 40-jarige man uit Voorschoten heeft zich donderdagmiddag gemeld op een politiebureau. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van woensdag op donderdag verschillende keren te zijn ingereden op agenten in Oegstgeest en Sassenheim, na een geweldsincident in Leiden. De politie loste schoten om de man tot stoppen te dwingen, nadat een stopteken en de inzet van zowel een stroomstootwapen als pepperspray geen effect hadden.

De man is met zijn bestelbusje in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een wilde achtervolging verschillende keren ingereden op politieauto’s. De politie heeft verschillende schoten gelost om het busje tot staan te brengen. De bestuurder is uiteindelijk gevlucht en nog spoorloos.

De politie ging vannacht af op een melding van een mishandeling, die uitmondde in de achtervolging. Bij de Abtspoelweg in Oegstgeest reed het busje voor de eerste keer in op een politiewagen, waarna door de politie schoten zijn gelost.

Een paar kilometer verderop, langs de Leidsevaart in Sassenheim, reed het busje opnieuw in op een auto van de politie, die daar de weg blokkeerde. Een paar honderd meter verderop kwam het busje tot stilstand en ging de bestuurder er te voet vandoor. Later heeft hij zich dus gemeld. De agenten die bij de aanrijdingen betrokken waren zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in