foto politie

Bollenstreek – De politie Leiden-Bollenstreek ziet al langere tijd dat drugscriminaliteit steeds meer speelt in de streek. Mensen ervaren overlast of voelen zich onveilig, het trekt foute figuren aan en jongeren komen in de verleiding drugs te gebruiken of te gaan verhandelen.

Het probleem wordt nu centraal aangepakt door onderling informatie uit te wisselen en meer controles uit te voeren. Ook gemeenten, zorgverleners en scholen in instellingen worden erbij betrokken.

Deze centrale aanpak lijkt resultaat te hebben. In twee weken tijd zijn tien zaken van drugshandel behandeld, waarbij 11 verdachten zijn aangehouden. In totaal werd ruim 3000 euro in beslag genomen en negen personenauto’s, een scooter en 16 telefoons. Er zijn 518 eenheden (waaronder ponypacks en bolletjes) harddrugs in beslag genomen.

Hieronder het radio-interview:

 

3 REACTIES

  1. Komen ze daar nu pas achter dit is al jaren aan de gang loop savonds maar eens langs de Digros of door het vreewijk en op het jeroens parkeerterrein het zou slim wezen als er een telfoon nr bij zou staan want voor dat ze bij 122 opnemen is de vogelnal gevlogen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in