archieffoto

Noordwijk – Het politiebureau in Noordwijk gaat dicht. Dat is het gevolg van een reorganisatie bij de politie. Dat meldt burgemeester Carla Breuer van Teylingen in een memo aan de gemeenteraad.

De drie huidige politieteams worden teruggebracht naar twee: Bollenstreek Oost omvat Hillegom, Lisse en Teylingen en krijgt als standplaats Lisse. Bollenstreek West, met Noordwijk en Katwijk, wordt gevestigd in Katwijk. Noordwijk krijgt een politiepost voor aangiftes. Locatie en openingstijden daarvan zijn nog niet bekend.

De daadwerkelijke overgang van drie naar twee teams is vooral afhankelijk van de personele reorganisatie. Eind 2019 of begin 2020 moet die zijn afgerond. Ook moeten de politiebureaus van Lisse en Katwijk worden verbouwd.

7 REACTIES

  1. Dan zal de criminaliteit weer afnemen, overheid blij, alleen vergeten zij erbij te vermelden, dat de animo voor het melden van een delict door sluiting verder zal afnemen, locatie voor het melden zal waarschijnlijk niet continue geopend zijn

  2. Je kunt nog zo’n groot gebouw neerzetten, er moet wel mankracht zijn om aangiftes op te nemen en onderzoeken etc. De agenten moeten de straat op en niet met zijn allen in dat gebouw zitten en als het geld bespaart win/ win.

  3. @jan die duizenden mensen kunnen in de zomer ook bij het gebouwtje op het strand terecht en als er echt wat is kun je ze bellen ze zijn er altijd overal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in