Teylingen/Noordwijk – “Dit houden we geen half jaar meer vol”. Met deze uitspraak maakte politiechef Henk Woppenkamp duidelijk hoe kritisch de situatie momenteel is bij het politieteam Noordwijk-Teylingen.

Woppenkamp deed zijn uitspraak tijdens een vergadering van de raadscommissie DEB in de gemeente Teylingen. Volgens de politiechef presteert zijn team, dat verantwoordelijk is voor alle politietaken in de plaatsen Noordwijk, Voorhout, Sassenheim en Warmond, momenteel op de top van zijn kunnen. Agenten van het politieteam worden ook ingezet voor persoonsbeveiliging in andere plaatsen, maar ook bij de huidige onrust in Haagse wijken. Daardoor zijn deze agenten niet in hun eigen politieteam inzetbaar en dat trekt een zware wissel op het politiewerk in de regio. Ook stromen veel oudere agenten uit vanwege pensionering en vervanging daarvan komt pas over enkele jaren. Niet alleen het politieteam Noordwijk-Teylingen heeft daarmee te maken, maar ook de teams Bollenstreek-Noord en Katwijk. Doordat deze drie teams intensief samenwerken kan het politiewerk in de streek nog gegarandeerd worden. “Maar dit houden we geen half jaar meer vol”, liet Woppenkamp aan de raadscommissie weten. Zelf rijdt hij ook regelmatig mee op de politieauto naar spoedmeldingen en ook de wijkagenten worden daarvoor meer ingezet. Woppenkamp verwacht dat de situatie in 2020 nog erger wordt dan dit jaar. “We proberen elke dag er wat van te maken”.

De Teylingse burgemeester Carla Breuer onderschreef de woorden van de politiechef. “Deze personeelsschaarste speelt al enkele jaren bij de politie, en dat zal nog wel enkele jaren duren. De situatie is moeilijk, maar we redden het op dit moment net nog”. De burgemeester zegde de commissie toe binnenkort in debat te gaan over de problemen bij de politie.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in