Noordwijk/Noordwijkerhout – De verenigingen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk willen niet gedwongen worden tot een fusie.

Dat bleek maandagavond tijdens een Politiek Café, georganiseerd door de jongeren van de lokale CDA-afdeling. Vier verenigingen discussieerden over kansen en bedreigingen voor hun club na de gemeentelijke fusie. Samenwerking is er al en die bevalt goed, maar fusie is een brug te ver, aldus de clubs.

Vrijwel alle politieke partijen waren aanwezig. GroenLinks pleitte voor een werkgroep die de wensen van verenigingen gaat inventariseren en de VVD stelde voor om een vast aanspreekpunt bij de nieuwe gemeente te benoemen. Volgens het CDA kan de gemeente ook zonder werkgroep of aanspreekpunt een goede dienstverlening bieden aan verenigingen.

2 REACTIES

  1. Dit klinkt goed! “Gedwongen worden tot” is nooit goed. En inderdaad, de fuseerders neigen tot dwingen. Zoals ze de fusie zelf door een mengsel van misleiding en dwang er doorheen joegen. Wie CDA zou willen stemmen staat dus voor een interessant dilemma: hoe doe ik wat ik graag zou doen, maar zonder vrij baan te geven aan het bedrog en de misleiding die kennelijk met het fuseren gepaard gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in