‘Politiek is geen theater’

Noordwijk – PUUR-fractievoorzitter Taetske Visser had de messen al geslepen; via een interpellatiedebat moest wethouder Sjaak van den Berg zich verantwoorden over een terugbelbelofte, die hij eventueel gedaan zou hebben.

Tijdens een raadsdebat op 18 februari had de wethouder gezegd, dat hij geen toezeggingen had gedaan aan bewoners van de Zonnekant. Maar één van hen benaderde PUUR en meldde, dat de wethouder in een telefoongesprek wél had gezegd, dat hij terug zou bellen voor het maken van een afspraak. Van den Berg ontkende echter, dit gezegd te hebben. Omdat er geen geluidsopnamen zijn van het bewuste gesprek tussen de inwoner en de wethouder kon Visser niets meer zeggen, dan dat ze het jammer vindt, dat het schort aan de communicatie tussen het gemeentehuis en de inwoners.

Maar VVD-raadslid Bas Knapp stelde: “Het is jammer dat het zo gebeurt. Als raadslid kun je ook kiezen een brug te slaan in plaats van een interpellatiedebat aan te vragen. Daar haal je de krant niet mee, maar het is een betere manier om politiek te bedrijven. Politiek is geen theater. We moeten dingen oplossen voor de mensen en dat doe je niet op deze manier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in