Teylingen – De fracties in de gemeenteraad van Teylingen zijn nog steeds verdeeld over de vraag hoe het nieuwe inzamelsysteem voor afval eruit moet gaan zien.

Om de landelijk vastgestelde normen voor het scheiden van afval te kunnen halen moet Teylingen overstappen op een ander inzamelsysteem. Het college heeft voorgesteld om een systeem van omgekeerd inzamelen in te voeren, met daarbij een vorm van diftar. Er zou dan betaald moeten worden voor elke ingeleverde zak restafval, die voortaan zelf gebracht moeten worden bij nieuwe ondergrondse containers. Over de wijze en de termijn waarop dit systeem ingevoerd moet worden verschillen de fracties echter al geruime tijd van mening, waardoor er geen meerderheid is voor het voorstel van het college. Dat bleek maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB.

Commissievoorzitter Frans Nederstigt raadde de raadsleden aan om de komende twee weken intensief met elkaar te overleggen om alsnog tot een compromis te komen. Op 11 juli moet de gemeenteraad uiteindelijk een besluit nemen over de nieuwe wijze van inzamelen van het afval.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in