Foto archief Bruisend Noordwijk

Noordwijk – De politieke partij Bruisend Noordwijk houdt er mee op. Dat is dinsdag tijdens een ledenvergadering besloten. Reden is ‘de onophoudelijk negatieve berichtgeving vanaf begin augustus via een aantal mediakanalen, waarbij zowel de voorzitter, een lid, maar ook anderen in een kwaad daglicht werden gesteld’. In grote lijnen gaat het volgens een bericht van de partij om niet onderbouwde beschuldigingen als intimidatie, grensoverschrijdend gedrag, financiële manipulatie en het lekken van informatie. Bruisend Noordwijk heeft het over een ’trial by media, waaraan geen ontkomen meer was’. Binnen de partij was er vooral sprake van een intern conflict tussen voorzitter en raadslid Jaap de Moor en de nummer 2 van de lijst Jeroen Arbouw. De partij is bezig nog met vervolgonderzoek en een aanklacht wegens smaad. Raadslid Jaap de Moor wilde zich aansluiten bij de Partij voor de Inwoners. Dat is even op hold gezet totdat de rust helemaal terug is gekeerd.

12 REACTIES

 1. Alle toestanden binnen Binnen Bruisend Noordwijk doen me denken aan het interne geruzie en ondergang van de landelijke politieke partij Lijst Pim Fortuin (LPF) van begin deze eeuw. Gelukkig heeft Bruisend Noordwijk nu beslist de partij op te heffen.

 2. gelukkig , weg met al die foute lui , en niet meer terugkomen in de politiek, ze beginnen nu alweer te lonken naar een andere partij,
  ik hoop dat de andere partijen niet die foute lui binnenlaten .

 3. Trial by media een lekker klinkende kreet ze zouden de schuld eerst eens bij zichzelf moeten zoeken.Jaap de Moor heeft nog nooit bij een partij gezeten waar hij niet met ruzie is vertrokken,misschien zou de man is moeten stoppen ? ik vraag me trouwens ook af wat deze meneer ooit heeft bereikt in zijn politieke carrière ?

 4. Natuurlijk reuze interessant wie dit persbericht dan weer geschreven heeft. De ledenvergadering heeft besloten, maar wie gaat het besluit uitvoeren? Is dat de geroyeerde voorzitter, of de geroyeerde nummer 2? Het blijft totale chaos.

  Eenieder die de Noordwijkerhoutse politiek al langer volgt, weet in ieder geval dat Jaap de Moor al sinds 2002 een spoor van vernieling en eeuwige ruzies achter zich aan trekt. Wat dat betreft is deze soap geen verrassing. Zomaar wat ‘hoogtepunten’ uit 20 jaar politieke carrière:
  – Vertrokken bij de PvdA, vertrokken bij D66, vertrokken bij het CDA, vertrokken bij NZLokaal en nu vertrokken bij Bruisend Noordwijk. Het zal vast niet lang duren voor hij ook weer vertrekt bij de Partij voor de Inwoners.
  – Ruzie met de medeoprichters van het eerste uur Robert Pijnacker, Charlotte Meiland, Cindy van Wieringen en Jaap van Duin.
  – Ruzie, en tijdens de verkiezingscampagne ook leidend tot terugtrekking van de kandidatenlijst met: Johan van Hameren, Joost van Hameren, John Gietelink, Jacqueline Groenewoud en Erna Kagenaar.
  – Ruzie met het huidig bestuur: Jeroen Arbouw en anderen.

  Dan nog de accusaties van financiële malversaties & grensoverschrijdend gedrag. Het is me allemaal wat. Het zou natuurlijk in al die gevallen aan ‘de ander’ hebben kunnen liggen. Dat het allemaal toeval is en dat het puur pech is dat dit net toevallig allemaal Jaap overkomt. Theoretisch is het mogelijk. Maar of het plausibel is?

  Kan me zo voorstellen dat de andere 26 Noordwijkse raadsleden hier ook verre van gelukkig mee zijn. Jaap weet in zijn eentje de reputatie van de raad als geheel aardig te beschadigen. Ieder ander persoon met een béétje een antenne voor integriteit had allang zijn conclusies getrokken en was opgestapt. Je moet wel héél erg van het pluche houden wil je, na al het bovenstaande, nog steeds het idee hebben dat jij, als persoon, de gemeenschap het beste kan dienen.

 5. Voortaan elke openbare bestuurder checken als die zo’n functie wil bekleden. Ook landelijk, kijk eens naar die BAGGERZOOI die zich momenteel afspeelt in Den Haag.

 6. Doen en Bruisend Noordwijk zijn weg. Nu nog Puur Noordwijk, Lijst Salman, NZ-lokaal en Partij voor de Inwoners. Dan kunnen we weer verder met normale partijen. Dat komt de (snelheid van de)besluitvorming alleen maar ten goede. Het voorkomt verder ergernis, onkunde, soaps en intriges.

   • Nee Fred, lijst Salman heeft nog maar twee zetels, is onbetrouwbaar, beleidt draaikontenpolitiek en heeft een kameleon in de persoon van Dennis Salman als wethouder. Die parij is niet meer geloofwaardig en wordt hopelijk bij de volgende verkiezingen weggevaagd.

    • Lijkt er meer op dat je LS al sinds hun begin niet mag, ze zijn ontstaan nadat DS corruptie en gewelddadige politieagenten na de Grentrellen onder de aandacht had gezet en werd uit de Niet-integere vvd geknikkerd,.want daar houden ze niet van integere mensen. Dit is de ongemakkelijke waarheid,.veel sterkte.

 7. B.Randing, met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), vroeger noemden ze het ook wel een Bewijs Van Goed En Zedelijk gedrag, kan je vrijwel elke functie in Nederland bekleden.

 8. Dat hij bij zijn standpunt bleef na de Grentrellen is hem zeker te prijzen. Er bestaan verschillende versies over de Grentrellen van toen. Onevenredig geweld van de politie was er zeker. Corruptie? Daar is mij niets van bekend. Dat hij door JES/VVD toen uit de partij werd gezet, was zwak en fout. Maar je kan toch niet tegenspreken dat hij de laatste jaren nogal ongeloofwaardig en vreemd bezig is geweest, zeker voor en na de laatste verkiezingen, op het politieke vlak. Bij zijn gedraai om in de coalitie te komen en wethouder te blijven bleef hij zeker niet standvastig in zijn standpunten. En ja, hoe hij Noordwijkerhout buiten spel wilde zetten in zijn verkiezingscampagne heeft ook bij mij kwaad bloed gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in